• Jaga lugu:

  Priit Alamäe: armastus teisest silmapilgust

  Nortali juhatuse esimehe Priit Alamäe sõnul oli ühinemine Rootsi ettevõttega Element armastus teisest silmapilgust. Ühiselt võetakse sihikule uued turud.

  „Mõlemad ettevõtted lähenesid teineteisele samaaegselt. Nortal otsis ligipääsu Rootsi turule ja täiendust meie müügi- ning turunduskompetentsile ja nii me kokku saimegi. Armastus oli teisest silmapilgust,“ kommenteeris ühinemist Alamäe.
  Nortal ühines läbi aktsiavahetuse Rootsi ettevõttega Element, mis on Põhja-Euroopa juhtiv strateegia- ja tehnoloogiaettevõte B2B turunduse ja müügi vallas. Ühinemise tulemusel lisandub Nortali teenuseportfelli uus ärisuund – revenue science, mis keskendub strateegilisele analüütikapõhisele kliendikontaktide genereerimisele, juhtimisele ja realiseerimisele
  Alamäe sõnul liitub selle tehingu tulemusena Nortaliga 17 tippspetsialisti ja konsultanti turunduse automatiseerimise ning strateegia vallas. „Me usume, et aasta perspektiivis suudame me seda meeskonda ja äri kahe-kolmekordistada. Juba praegu tegutseme selles valdkonnas ühiselt Põhjamaades, Saksamaal ja Pärsia lahe ääres ning lähema kahe aasta perspektiivis näeme kõige suuremat kasvu just neilt turgudelt,“ rääkis Alamäe.
  Alamäe lisas, et ühinemine tähistab nii Nortali laienemist Rootsi turule kui ka Elementi teenuste jõudmist Baltikumi, Soome, Saksamaa ja Lähis-Ida regiooni, kus Nortal kinnitab üha tugevamalt kanda.
  Elementi juht Jonas Ander asub Nortalis juhtima kogu turundusfunktsiooni ja temast saab ka juhatuse liige. „Mul on suur rõõm asuda tööle nii andekas rahvusvahelises meeskonnas,“ märkis Ander ja lisas, et Nortal mõistab hästi uue ärisuuna olulisust ja ettevõte liigub selles osas kiiresti edasi.
  Ander nentis, et see on nende ettevõtte jaoks suur tehing. Ning ta lisas, et tal on hea meel, et nad on uue moodsa ärisuuna (revenue science) osas turul esimeste hulgas. „Selle tehingu tulemusel palkame me palju uusi inimesi juurde. Meie ettevõtted täiendavad teineteist,“ märkis Ander.
  Ühinenud ettevõte sihib uusi turge
  Alamäe sõnul on globaalsel turul ostjate käitumismudel suures muutuses – uuringud näitavad, et tänapäeval toimub 10 tehingust 8 olukorras, kus ostjad leiavad müüja ja mitte vastupidi. „Samuti teevad ostjad internetis ära ca 70% eeltööst, enne kui nad üldse võimalike pakkujatega ühendust võtavad. Internet on ostjatele kätte andnud väga võimsa relva – turu läbipaistvuse,“ seletas Alamäe.
  Ta lisas, et ei ole vahet, kas sa ostad uut tootmisliini, valid autot või otsid võõras linnas head restorani – eeltöö toimub suuresti internetis. „Uues reaalsuses võidavad need, kes suudavad targalt integreerida oma turundus- ja müügiprotsessid, lähtudes klientide muutunud ostuprotsessist. Me tahame olla see ettevõte, kes selles uues kullapalavikus kõigile kirkasid müüb,“ rääkis Alamäe.
  Tehingu maksumus on vastavalt poolte kokkuleppele konfidentsiaalne. Elementi majandustulemused konsolideeritakse Nortali majandustulemustesse alates 2016. aasta oktoobrist, mis tõstab Nortali prognoositava käibe 2017. aastal 50 miljoni euroni. 
  Element on Lead-2-Revenue juhtimise ettevõte Põhja-Euroopas. Element pakub erinevaid B2B müügi- ja turundusteenuseid strateegilistest konsultatsioonidest turunduse automatiseerimiseni, CRMi, sisuturundust ning muid turundus- ja müügitarkvaralahendusi. 
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Umbusklikud parteid tantsivad ümber Soomere
Kumbki koalitsioonierakond ega ka sotsid ei taha astuda Tarmo Soomere presidendikandidatuuri osas esimest otsustavat sammu. Seda ei tehtud ka tänasel parteijuhtide nõupidamisel.
Kumbki koalitsioonierakond ega ka sotsid ei taha astuda Tarmo Soomere presidendikandidatuuri osas esimest otsustavat sammu. Seda ei tehtud ka tänasel parteijuhtide nõupidamisel.
Raadiohommikus: hinnatõus hinnatõusu otsa
Kolmapäevane Äripäeva raadio hommikuprogramm aitab vastata küsimusele, miks kõik on kallimaks läinud ja jätkab samal rajal.
Kolmapäevane Äripäeva raadio hommikuprogramm aitab vastata küsimusele, miks kõik on kallimaks läinud ja jätkab samal rajal.