Turundusõppejõud: reklaam on nõme!

07. oktoober 2016, 10:00
Scott Galloway
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161007/NEWS/161009795/AR/0/Scott-Galloway.jpg

Samamoodi nagu oleme muutunud tundetuks selle suhtes, et USAs toimuvad massitulistamised, oleme muutunud ka tundetuks reklaami suhtes, ütles turundusõppejõud Scott Galloway Helsingis toimuval ärikonverentsil Nordic Business Forum.

“Kui me märkame mõnd Nike reklaami, siis see on üksnes sellepärast, et see on vähem nõme kui kõik teised reklaamid,” rääkis Galloway.

Ta tõi näiteks televisiooni, mis tema hinnangul teeb oma viimaseid hingetõmbeid. USAs on tema sõnul kukkunud 30 sekundi pikkuse reklaami hind vähemalt 3%. Samas näitas Galloway uuringut, kus Netflixi kasutajatelt küsiti, kas nad oleks valmis teenuse kasutamist jätkama, kui sinna ilmuks reklaamid. Selgus, et 74% vastajatest sel juhul loobuksid.

Galloway oli välja otsinud Soome Netflixi populaarseimad telesarjad, kuvas neid ekraanil ja märkis, et need on vaatajate lemmikud sellepärast, et neid ei sega reklaamid. Ta tõi võrdlusena ujumise. “Kui sa lähed ujuma, on see alguses ebamugav, vesi on külm ja märg, võtab aega, et uue olukorraga harjuda. Aga kui sa saad rütmi sisse, siis see on mõnus. Samamoodi on sarjade vaatamisega. Kuid televisioonis tähendab see, et iga 11 minuti tagant urineerib keegi basseini, mistõttu pead sa ujumise pooleli jätma ja ootama, kuni saad uuesti jätkata ja uuesti rütmi kätte,” rääkis Galloway.

Ta näitas numbreid ka meediaväljaannete kohta, kust selgus, et näiteks Business Insider teenib reklaame näidates inimese pealt 55 dollarisenti. “Ma annan teile 60 senti, palun keerake lihtsalt need õudsed reklaamid kinni!” teatas Galloway. Veel rääkis ta telesarjast “Moodne perekond”, mis teenib teles reklaame näidates inimese pealt 43 dollarisenti, kuid maksab iTunesi poes 2.99 dollarit ja inimesed on valmis selle summa välja käima, et saaks ühe episoodi segamatult lõpuni vaadata.

Galloway tõdes, et kõige kiiremini kasvavad brändid ei reklaami ennast üldse. Ta tõi näiteks Pariisi hotelli Les Bains, mis postitas David Bowie surma järel foto, millel artist oli nende hotellis koos oma abikaasaga. See pilt hakkas sotsiaalmeedias noorte seas levima, misjärel Galloway tunnistas, et see tekitas temas soovi seal hotellis ööbida, kuigi ta ei vali kunagi hotelle, millest ta pole varem kuulnud.

Samuti on muutunud tema sõnul meie eelistused selles, kuidas omale lemmiktooteid valime. “Sinu uus lemmikbränd on see, mida Google või Amazon sulle ütleb,” sõnas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. October 2016, 10:08

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing