• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Zirnask: tõsised ettevõtjad idufirmat ei tee

  Villu ZirnaskFoto: Raul Mee

  Ennustan, et sõnad „idufirma” ja „start-up” lähevad aegamisi sama teed, mida läks Eestis sõna „ärimees”: omandavad halva maigu ja tõsised ettevõtjad hakkavad enda niimoodi nimetamist tõrjuma, kui nad seda juba ei tee, kirjutab kolumnist Villu Zirnask Eesti Päevalehes.

  "Idufirmadelt ei ole midagi õppida – see mööblitööstur Enn Veskimäe arvamus kõlab kole vanamoodsalt, kuid ei pruugi olla vale, "nendib Zirnask Eesti Päevalehes ilmunud kolumnis.
  Zirnaski skepsis sai alguse idufirmadest, kes esitavad enda kohta pooltõdesid ja vahel luiskavad täiesti mõõdutundetult, kasutades väljendeid „unikaalne tehnoloogia”, „tipptasemel meeskond”, „skaleeritav ärimudel”, „eksponentsiaalne kasv” jms.
  Tema hinnangul on idufirmanduse ökosüsteemi pärisosaks saanud ka tegelased, kelle nn ärimudel on kavaldamine ja bluffimine või lausa umbluu-müük. Üheks näiteks tõi Zirnask Soome idufirma Valkee, mis tahtis maailma vallutada kõrvaklappidega, mis lasevad talvemasenduse, depressiooni jm raviks kõrva valgust.
  Loe pikemalt Eesti Päevalehest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.