• Jaga lugu:

  Leedus ja Lätis kasvas plahvatuslikult uute autode müük

  Euroopa uute sõiduautode turg jätkab ühtlases kasvutempos.Foto: Reuters/Scanpix

  Septembris jätkus kogu selle aasta kestnud stabiilne kasv Euroopa Liidu uute sõiduautode turul, Leedu turg kasvas 21,4%, Läti oma koguni 23%, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit AMTEL.

  Euroopa Liidus müüdi septembris 1,455 miljonit uut sõiduautot, mis ületas möödunud aasta septembri müügi 7,2 protsendiga. Kokku on tänavu üheksa kuuga müüdud 11,243 miljonit uut sõiduautot, mis on 1,8 miljonit ehk 8% rohkem kui mullu samal perioodil.
  Jätkuvalt on kasvutempo kõrge meie naaberriikides – kui Eestis on kolme kvartaliga uute sõiduautode turg kasvanud 11,2%, siis Leedus 21,4% ja Lätis koguni 23%. Arvuliselt jäävad teised Balti riigid meist ikkagi maha, sest kui Eestis on üheksa kuuga müüdud 17 414 autot, siis Leedus 15 619 ja Lätis 12 652 sõiduautot.
  Hästi kulgenud tänavu ka meie põhjanaabri Soome automüüjatel, sest sealne turg on kasvanud üheksa kuuga 12%.
  Kasvu Euroopa Liidu autoturul veavad suurriigid, nendest Saksamaal kasvas septembris uute sõiduautode müük 9,4%, Prantsusmaal 2,5% ja Suurbritannias 1,6%. Arvuliselt on üheksa kuuga enim müüdud uusi sõiduautosid Saksamaal (2,555 miljonit), järgnevad Suurbritannia (2,150 miljonit) ja Prantsusmaa (1,502 miljonit).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.