• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autorollo võlausaldaja: see on nagu halb unenägu

  Autorollo võlausaldaja Teet Järvekülg peab Tallinna ringkonnakohtu otsust jätta Autorollo hagi täielikult rahuldamata halvaks unenäoks.Foto: Raul Mee

  Kohtuotsus tundub halva unenäona, ütles Autorollo võlausaldaja Teet Järvekülg selle peale, et Tallinna ringkonnakohus jättis Autorollo hagi täies ulatuses rahuldamata.

  Järgneb Teet Järvekülje kirjalik kommentaar.
  Reedene kohtuotsus tundub halva unenäona. Kuid vaatamata sellest otsusest järelduvale (et hagejad on ebaadekvaatsed), kinnitan – Autorollo pankrotipesas on tegutsenud täie mõistuse juures olevad isikud. Meil puudub vajadus oma aega ja ressursse väljamõeldiste peale kulutada, meil puudub soov poliitikas osaleda.
  Meie hagi on esitatud kümnetele ja kümnetele väga kaalukatele faktidele ja nende vahelistele seostele tuginedes. Need tõendid andsid meile veendumuse, et Autorollo pankrot viidi läbi Rosimannuste taktikepi all ja Väino Pentus on lihtsalt tankist, patuoinas.
  Kinnitan uuesti – mulle ja minu abikaasale tehti pankroti alguses läbi advokaat Roode ettepanek asuda kokkuleppele Autorollo tühjendajatega ning saada varade väljaviimisettevõtte AutoHills kaasosanikuks. See on fakt.Kui oma arust asusime algselt võitlema nahaalse ettevõtte tühjaks varastamise vastu, mida meie oma silme all karistamatust tunnetades läbi viidi, siis asjasse süvenedes ilmnesid viited korruptsioonile, ringkaitsele ja valitud isikute huvides teostatavatele toimingutele eri ametkondades.
  Näited sellest on järgnevad: riikliku KredExi ebamõistlik tegevus 2008. aastal Autorollole garantii andmisel ja hilisemal väljamaksmisel; kriminaalasja venitamine, tõendite eiramine ja valikuline uurimine; kadunud 3,5 miljoni krooni saatuse väljaselgitamata jätmine uurimisorganite poolt; uurimise imiteerimine rahapesu vastu võitleva büroo poolt; Rosimannuste poolne sisuliste ütluste andmise vältimine nii kriminaal- kui ka tsiviilasjas; maksuameti ebatavaliselt jõuetu tegevus Autorollost teistesse ettevõtetesse viidud varade osas; riigikogu kantselei varjamatu soov pankrotipesale tõendeid mitte edastada; Väino Pentuse erakordselt kiire pankrotistamine ja võlgadest vabastamise menetluse läbiviimine (samuti advokaat Roode juhtimisel) jne.
  Omame tõendeid, milles kostjad on otseselt oma osalust ja positsiooni Autorollo loos kinnitanud, samuti ka kaudseid tõendeid erinevatelt tunnistajatelt. Väga raske on neid fakte kuidagi teisiti näha, kui me seda teinud oleme. Me ei saa iseendale valetada.
  See, et nüüdse kohtuotsusega on meile mustana tundunud asjad valgeks saanud, on erakordne. Aga jah, prokuratuuri uurimine antud asjas oli samuti erakordne. Seega ei midagi uut.
  Kui me keeldume oma alasti kuningaid märkamast, siis häda meile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Nafta taastub kuus nädalat kestnud langusest
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Vähemalt viis väärt juhtimistera Eesti tippudelt: lihtne vallandamine ja töötajate maavarad
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.