Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Autorollo võlausaldaja: see on nagu halb unenägu

  Autorollo võlausaldaja Teet Järvekülg peab Tallinna ringkonnakohtu otsust jätta Autorollo hagi täielikult rahuldamata halvaks unenäoks.Foto: Raul Mee

  Kohtuotsus tundub halva unenäona, ütles Autorollo võlausaldaja Teet Järvekülg selle peale, et Tallinna ringkonnakohus jättis Autorollo hagi täies ulatuses rahuldamata.

  Järgneb Teet Järvekülje kirjalik kommentaar.
  Reedene kohtuotsus tundub halva unenäona. Kuid vaatamata sellest otsusest järelduvale (et hagejad on ebaadekvaatsed), kinnitan – Autorollo pankrotipesas on tegutsenud täie mõistuse juures olevad isikud. Meil puudub vajadus oma aega ja ressursse väljamõeldiste peale kulutada, meil puudub soov poliitikas osaleda.
  Meie hagi on esitatud kümnetele ja kümnetele väga kaalukatele faktidele ja nende vahelistele seostele tuginedes. Need tõendid andsid meile veendumuse, et Autorollo pankrot viidi läbi Rosimannuste taktikepi all ja Väino Pentus on lihtsalt tankist, patuoinas.
  Kinnitan uuesti – mulle ja minu abikaasale tehti pankroti alguses läbi advokaat Roode ettepanek asuda kokkuleppele Autorollo tühjendajatega ning saada varade väljaviimisettevõtte AutoHills kaasosanikuks. See on fakt.Kui oma arust asusime algselt võitlema nahaalse ettevõtte tühjaks varastamise vastu, mida meie oma silme all karistamatust tunnetades läbi viidi, siis asjasse süvenedes ilmnesid viited korruptsioonile, ringkaitsele ja valitud isikute huvides teostatavatele toimingutele eri ametkondades.
  Näited sellest on järgnevad: riikliku KredExi ebamõistlik tegevus 2008. aastal Autorollole garantii andmisel ja hilisemal väljamaksmisel; kriminaalasja venitamine, tõendite eiramine ja valikuline uurimine; kadunud 3,5 miljoni krooni saatuse väljaselgitamata jätmine uurimisorganite poolt; uurimise imiteerimine rahapesu vastu võitleva büroo poolt; Rosimannuste poolne sisuliste ütluste andmise vältimine nii kriminaal- kui ka tsiviilasjas; maksuameti ebatavaliselt jõuetu tegevus Autorollost teistesse ettevõtetesse viidud varade osas; riigikogu kantselei varjamatu soov pankrotipesale tõendeid mitte edastada; Väino Pentuse erakordselt kiire pankrotistamine ja võlgadest vabastamise menetluse läbiviimine (samuti advokaat Roode juhtimisel) jne.
  Omame tõendeid, milles kostjad on otseselt oma osalust ja positsiooni Autorollo loos kinnitanud, samuti ka kaudseid tõendeid erinevatelt tunnistajatelt. Väga raske on neid fakte kuidagi teisiti näha, kui me seda teinud oleme. Me ei saa iseendale valetada.
  See, et nüüdse kohtuotsusega on meile mustana tundunud asjad valgeks saanud, on erakordne. Aga jah, prokuratuuri uurimine antud asjas oli samuti erakordne. Seega ei midagi uut.
  Kui me keeldume oma alasti kuningaid märkamast, siis häda meile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Ekspordinõunik hoiatab: ära räägi ameeriklasega poliitikast!
Kuigi pinev poliitiline heitlus USAs vähendab tarbijakindlust, avaneb Eesti ettevõtjatele ookeani taga ikkagi rohkelt ärivõimalusi, kirjutab EASi ja KredExi ühendasutuse USA ekspordinõunik James S. York.
Kuigi pinev poliitiline heitlus USAs vähendab tarbijakindlust, avaneb Eesti ettevõtjatele ookeani taga ikkagi rohkelt ärivõimalusi, kirjutab EASi ja KredExi ühendasutuse USA ekspordinõunik James S. York.
Apranga käive on aastaga veerandi võrra kasvanud
Leedu rõivatootja Apranga grupi jaemüügikäive ulatus novembris 27,9 miljoni euroni ning on võrreldes 2021. aasta novembriga kasvanud 28,7%.
Leedu rõivatootja Apranga grupi jaemüügikäive ulatus novembris 27,9 miljoni euroni ning on võrreldes 2021. aasta novembriga kasvanud 28,7%.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Fermi Energia astus esimese sammu Ukrainas
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Pevkur tahab ajateenijatele kodulaenu intresside hüvitamist
Eluasemelaenu intresside maksmise võiks riik ajateenistuse ajaks võtta enda peale, samuti soovib kaitseminister Hanno Pevkur, et juhilubadega ajateenijale võiks anda 1000 eurot peo peale.
Eluasemelaenu intresside maksmise võiks riik ajateenistuse ajaks võtta enda peale, samuti soovib kaitseminister Hanno Pevkur, et juhilubadega ajateenijale võiks anda 1000 eurot peo peale.

Olulisemad lood

Baltcapi hooldekodude äri laieneb Lätti
Balti erakapitalifond Baltcap soetas endale Eesti ja Leedu hooldekodude kõrvale ka Läti eakatekodu Dzives Abece, mida kavatsetakse kohe laiendama hakata.
Balti erakapitalifond Baltcap soetas endale Eesti ja Leedu hooldekodude kõrvale ka Läti eakatekodu Dzives Abece, mida kavatsetakse kohe laiendama hakata.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.