Piret Reiljan • 21. oktoober 2016 kell 8:15

Autorollo võlausaldaja: see on nagu halb unenägu

Autorollo võlausaldaja Teet Järvekülg peab Tallinna ringkonnakohtu otsust jätta Autorollo hagi täielikult rahuldamata halvaks unenäoks.  Foto: Raul Mee

Kohtuotsus tundub halva unenäona, ütles Autorollo võlausaldaja Teet Järvekülg selle peale, et Tallinna ringkonnakohus jättis Autorollo hagi täies ulatuses rahuldamata.

Järgneb Teet Järvekülje kirjalik kommentaar.

Reedene kohtuotsus tundub halva unenäona. Kuid vaatamata sellest otsusest järelduvale (et hagejad on ebaadekvaatsed), kinnitan – Autorollo pankrotipesas on tegutsenud täie mõistuse juures olevad isikud. Meil puudub vajadus oma aega ja ressursse väljamõeldiste peale kulutada, meil puudub soov poliitikas osaleda.

Meie hagi on esitatud kümnetele ja kümnetele väga kaalukatele faktidele ja nende vahelistele seostele tuginedes. Need tõendid andsid meile veendumuse, et Autorollo pankrot viidi läbi Rosimannuste taktikepi all ja Väino Pentus on lihtsalt tankist, patuoinas.

Kinnitan uuesti – mulle ja minu abikaasale tehti pankroti alguses läbi advokaat Roode ettepanek asuda kokkuleppele Autorollo tühjendajatega ning saada varade väljaviimisettevõtte AutoHills kaasosanikuks. See on fakt.Kui oma arust asusime algselt võitlema nahaalse ettevõtte tühjaks varastamise vastu, mida meie oma silme all karistamatust tunnetades läbi viidi, siis asjasse süvenedes ilmnesid viited korruptsioonile, ringkaitsele ja valitud isikute huvides teostatavatele toimingutele eri ametkondades.

Näited sellest on järgnevad: riikliku KredExi ebamõistlik tegevus 2008. aastal Autorollole garantii andmisel ja hilisemal väljamaksmisel; kriminaalasja venitamine, tõendite eiramine ja valikuline uurimine; kadunud 3,5 miljoni krooni saatuse väljaselgitamata jätmine uurimisorganite poolt; uurimise imiteerimine rahapesu vastu võitleva büroo poolt; Rosimannuste poolne sisuliste ütluste andmise vältimine nii kriminaal- kui ka tsiviilasjas; maksuameti ebatavaliselt jõuetu tegevus Autorollost teistesse ettevõtetesse viidud varade osas; riigikogu kantselei varjamatu soov pankrotipesale tõendeid mitte edastada; Väino Pentuse erakordselt kiire pankrotistamine ja võlgadest vabastamise menetluse läbiviimine (samuti advokaat Roode juhtimisel) jne.

Omame tõendeid, milles kostjad on otseselt oma osalust ja positsiooni Autorollo loos kinnitanud, samuti ka kaudseid tõendeid erinevatelt tunnistajatelt. Väga raske on neid fakte kuidagi teisiti näha, kui me seda teinud oleme. Me ei saa iseendale valetada.

See, et nüüdse kohtuotsusega on meile mustana tundunud asjad valgeks saanud, on erakordne. Aga jah, prokuratuuri uurimine antud asjas oli samuti erakordne. Seega ei midagi uut.

Kui me keeldume oma alasti kuningaid märkamast, siis häda meile.

Hetkel kuum