Äripäev • 26. oktoober 2016 kell 7:55

Henry Kallas tagasi kohtupingis

Henry Kallas kohtupingis oma kaitsjate Aivar Pilve (vasakul) ja Jaak Siimu (paremal) vahel.  Foto: Andras Kralla, Äripäev

Tallinna ringkonnakohtus toimub täna istung Henry Kallase üle, kuna ta kaebas edasi talle kaheaastase tingimisi vanglakaristuse määranud Harju maakohtu süüdimõistva otsuse maksukuriteos.

Harju maakohus mõistis juunis Henry Kallase süüdi maksukuriteos ja karistas teda kahe aasta pikkuse tingimisi vangistusega, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Henry Kallast maksukuriteos, mille tagajärjel jäi riigile laekumata üle 410 000 euro makse. Süüdistuse kohaselt ostis Henry Kallase juhitud osaühing 2011. aasta kevadel Tallinnas ligi pool miljonit eurot maksnud korteri ja deklareeris selle äriotstarbel soetatud kinnisvarana, kuigi tegelikult asus Kallas seal ise elama. Seetõttu süüdistati teda maksu- ja tolliametile valeandmete esitamises, mille kaasabil taotles tema ettevõte riigilt alusetult tagasi 80 948 eurot käibemaksu ning jättis erisoodustuselt tasumata 331 990 eurot tulu- ja sotsiaalmaksu.

Hetkel kuum