Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Baltimaade aasta tehing tehti Eesti Gaasiga

  Eesti investeerimisettevõte Trilini Energy ostis Fortumilt ja gazpromilt.Foto: Veiko Tõkman

  Balti ühinemiste ja ülevõtmiste ja erakapitali foorumi galaüritusel Riias kuulutati eile õhtul aasta tehinguks Eesti Gaasi ost, kus ostjaks oli Trilini Energy ja müüjateks Fortum ja Gazprom.

  Eesti investeerimisettevõte Trilini Energy ostis Fortumilt Eesti Gaasi 51% osaluse avaldamata hinnaga ja Gazpromilt 37% osaluse 24,5 miljoni euroga.
  Võitu põhjendati sellega, et tehing on oluline valdkonna strateegiliselt tähtsuselt ja tehingu väärtus on suur ning tähelepanuväärne on see ka selle poolest, et kohalik kapital ostis välja välisinvestorid.
  Balti era- ja riskikapitali aastatehingu auhinna võitis Providence Equity Partners, kes ostis ostis BITĖ Groupi. USA erakapitalifond Providence Equity Partners, mis haldab enam kui 45 miljardi USA dollari väärtuses varasid, omandas Ühendkuningriigi erakapitalifondilt Mid Europa Partners Hollandis registreeritud Bite Finance Internationali. Tehingu hinda ei ole avaldatud. BITE on üks regiooni kolmest suurimast telekommunikatsiooniettevõttest, mis pakub Lätis ja Leedus mobiilside- ja  mobiilse interneti teenuseid.
  Žürii tõstis tehingu juures esile selle, et rahvusvahelise suurtehinguga väljus erakapitalifond Mid Europa Partners ettevõtte omanikeringist ning teine Baltikumis tegutsev globaalne erakapitaliinvestor astus tema asemele.
  Auhinna Balti ettevõttele M&A tehingu eest välisturgudel võitis FCR Media Group, kes ostis Truvo (Belgia). Eesti päritolu lokaalsete otsingu- ja operaatorteenuste pakkuja FCR Media Group ostis avaldamata hinnaga Belgia ettevõtte Truvo, mis annab välja telefoniraamatuid paberil, veebis ja mobiilseadmetele. Enne tehingut pankrotiavalduse esitanud Truvo liidetakse FCR Media Belgiumiga ja ettevõttes säilib 310 töökohta. Tegemist oli ühega Eesti ostjate vähestest tehingutest väljaspool Balti riike.
  Balti era- ja riskikapitali valdkonna aasta saavutuse auhinna pälvisid kolme Balti riigi era- ja riskikapitali assotsiatsioonid – EstVCA, LVCA ja LT VCA (pildil organisatsioonide esindajad koos EIFi esindajate ja auhinnaga). Neid tunnustati ühiselt regionaalse juhtrolli ning koostöö ja sihikindluse eest Balti era- ja riskikapitali turu loomisel ja selle rahvusvahelisel tutvustamisel.
  „Auhindade põhieesmärk on tutvustada ja arendada Balti M&A, erakapitali ja riskikapitali sektorit,” märkis Soraineni juhtivpartner Laimonas Skibarka aastaüritusest kõneledes.
  Võidutehingud peegeldavad suurel määral Mergermarketi Baltic M&A Monitori andmeid, mis avaldati märtsis. Aruande põhjal andsid Balti riikides üle poole viimase aja tehingute väärtusest energeetika-, kaevandus- ja kommunaalteenuste sektorid ning 75% M&A tehingute mahtudest moodustavad sissetulevad tehingud. Ühtlasi prognoositi M&A tehingute aktiivsuse kasvu telekommunikatsiooni-, meedia- ja tehnoloogiasektoris.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.