Äripäev • 2. november 2016 kell 9:45

Audiitorid soovitavad Ilveselt tagasi nõuda 90% toetusest

Toomas Hendrik Ilves  Foto: Andras Kralla

Täna valminud rahandusministeeriumi audit soovitab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusel endiselt presidendilt Toomas Hendrik Ilveselt tagasi nõuda 90% OÜ Ermamaa toetusest ehk 171 000 eurot.

Täna avalikustab EAS, millise otsuse nad lähtuvalt auditite soovitusest teevad, kuid Ärilehe andmetel lähtutakse nõuandest tagasi nõuda 90%, mis arvestab proportsionaalselt, et Ärma talu oli avatud avalikkusele turismitaluna vaid kuus kuud nõutud viiest aastast.

Rahandusministeerium osutab, et teiste toetuse saajate puhul on EAS 2011. ja 2012. aastal rakendanud tagasinõude arvutamist vastavalt sihtotstarbeliselt kasutatud ajale. "Näiteks on EAS mittesihipärase kasutamise ajalisest proportsioonist lähtuva tagasinõude otsuse teinud teisele toetuse saajale 5. märtsil 2012. a ehk kolm nädalat enne OÜ-le Ermamaa tehtud otsust," ütleb ministeeriumi nõuandev töö.

Audit ütleb selgesõnaliselt, et Vabariigi Presidendi külaliste võõrustamine ei ole käsitletav projektieesmärkide täitmisena.

Seni on Ilves maksnud tagasi vaid 19 000 eurot ehk 10% toetusest, nii nagu EAS nõudis.

Loe pikemalt Ärilehest.

Hetkel kuum