• Jaga lugu:

  Uue valitsuse pöördelised otsused

  IRLi juht Margus Tsahkna (vasakul) ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas eelmisel nädalal ETV saates "Foorum".Foto: Andres Haabu

  Eesti suurimate päevalehtede andmetel lähevad Keskerakonna, IRLi ja sotside võimaliku valitsuse korral ülevaatamisele ning jõulisele muutusele paljud valdkonnad alates maksudest ja lõpetades investeeringutega.

  Näiteks on laual ettepanek, et tulumaksuvaba miinimum tõuseb praeguselt 170 eurolt 500 eurole. „Jah, see on pööraselt kulukas. Aga see tagaks selle, et miinimumpalga teenija saaks oma palga kätte ja oleks rohkem motiveeritud töötama. See oleks talle üle 60 euro võrra suurem netosissetulek,“ rääkis intervjuus Eesti Päevalehele riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson. Ta lisas, et 2017. aasta eelarvesse tehakse vaid väiksemad muudatusi, mis eelarvetasakaalu ei puuduta ning  suuremad makse puudutavad muutused algavad 2018. aastast, nii et inimestel on aega uuendustega harjuda.
  Lisaks olevat uue, sügisese kolmikliidu juhid täiesti ühel meelel selles, et jõuliselt tuleb investeerida taristusse, elamuehitusse ning veel paari ettevõtlusvaldkonda, kirjutab Postimees. Taristusse investeerimise mõttekäik on lihtne: kui teha rahasüst objekti, millega on seotud mitu majandusharu, valgub raha sealt edasi mujale, kasvatades rahva ostujõudu ja suurendades ettevõtjate investeerimisvõimekust. Üks selliseid objekte võib olla Tallinna–Tartu maantee ehitus. Enne kui kokkulepped paigas, keelduvad asjaosalised investeeringunimistust rääkimast.
  Äripäev kirjutas, et esimesed kokkulepped hõlmavad nii laenu võtmist kui ka riigifirmade börsile viimist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Massiimmigratsiooni hirmujutu ees põnnamine hoiab majandust kinni
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ülirange sisserännu kvoodi asendamisele mõistlike kitsendustega ei järgne massiimmigratsiooni ega äärmusrahvuslike mõtete populaarsuse plahvatuslikku tõusu, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Wolti ja Supercelli investorid toovad Soome börsile uue SPACi
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Wolti ja Supercelli investeerinud idukapitalifirma Lifeline Ventures on Helsingis börsile viimas uut firmaostufirmat (SPAC), mille eesmärk on osta osalus tulevases ükssarvikus.
Klotsifirma lööb keset pandeemiat rekordeid
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Taani mänguklotside tootja Lego on keset pandeemiast tingitud koduspüsimist tõeliselt õitsele puhkenud, kasvatades kõvasti nii käivet kui ka kasumit.
Pärnu valimisvõitluses kõmisevad raskerelvad
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.
Enamiku Pärnus võimu juurde pürgivate poliitiliste jõudude esinumbrid on kohapeal, aga ka üleriigiliselt tuntud riigikogu liikmed, lisaks endised maavanemad ja ametisolev linnapea. Eeldatakse, et järgmise valimistsükli jooksul ja edaspidi saab Pärnust Eesti kontekstis midagi kaugelt suuremat kui suvepealinn.