Venemaa tõstab osaliselt Eesti toodetelt embargo

18. november 2016, 10:50
Eesti kalakonserve on taas võimalus Vene turule müüa
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20161118/NEWS/161119693/AR/0/AR-161119693.jpg

Venemaa veterinaaramet (Rosselhoznadzor), mis inspekteeris suvel Eesti ja Läti kalatööstusi, on jõudnud järeldusele, et kalakonservid võib osaliselt taas Venemaa turule lubada.

Venemaa samm keelustada Eesti ja Läti kalakonservid järgnes 2015. aasta kevadel Euroopa Liidu kaubandusembargole, mis kehtestati Venemaale pärast Krimmi annekteerimist, kirjutab ERR uudisteportaal. Keelustamisotsust põhjendati toiduohutusnõuetega, millele Eesti ja Läti kalatööstuste toodang ei vastavat.

Venemaa veterinaaramet teatas reedel, et on valmis osaliselt taastama Läti ja Leedu kalakonservide sisseveo mõnedest ettevõtetest. Täielikku tarnete taastamist aga kindlasti ei toimu, kinnitas Venemaa veterinaarameti juht Sergei Dankvert.

Uudis leitav ERR uudisteportaalist.

Selles valguses on huvitav, et Vene turu avanemist ootav OÜ Viru Rand tahab ehitada tuleval aastal Toilasse kalakonservitsehhi, mis annaks tööd 300 inimesele, vahendas "Aktuaalne kaamera". Praegu töötab Viru Ranna Toila kulinaariatsehhis 65 inimest. Peale 114 meetrit pika ja 50 meetrit laia kahekorruselise tsehhi on plaanis ehitada heitvee puhastusseadmed. Kokku läheb ehitus koos seadmetega maksma kaheksa miljonit eurot, millest põhiosa kataks ettevõtte Venemaalt pärit omanik Sadat Azimov. 

Loe lisa ERR uudisteportaalist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. November 2016, 10:56

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing