• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  OECD: Eestis kiire ebavõrdsuse kasv

  Foto: Scanpix/Reuters

  Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsioon OECD tõstab esile, et üleilmsest majanduskriisist toibudes on OECD riikidest suurim ebavõrdsuse kasv olnud Eestis.

  Viimase seitsme aasta jooksul on ebavõrduse näitajad OECD riikides püsinud rekordite lähistel, nendib organisatsioon oma värskes ülevaates. OECD riikides on Gini koefitsient, mis on ühiskonna tulude jaotuse ebavõrdsuse näitaja, kõrgeimal tasemel kaheksakümnendatest aastatest. Koefitsient on 0, kui kõigil on sama sissetulek ja 1, kui kogu sissetulek koondub ühe inimese kätte.
  OECD nendib, et 2010. aastast, kui OECD riikide majandus jälle kasvama hakkas, on ebavõrdsus 2007. aastast enim kahanenud Türgis, kasvanud aga enim Eestis. Ülejäänud OECD riikides olid muutused väiksemad, kuid samuti peamiselt tõusu suunas. Nähtavam ebavõrdsuse süvenemine on toimunud ka Slovakkias, Hispaanias ja Rootsis, kahanemine aga Lätis ja Islandil.
  Eestit ja Lätit tõstab OECD esile ka siis, kui osutab, et märgatav keskmine palgakasv on eelkõige aidanud kõrgema sissetulekuga inimesi, samas kui palgaskaala alumine 10% erilist tõusu ei tunne.
  Ümberjagamise mehhanismid, mis on varem kriisi mõju aidanud pehmendada, on paljudes OECD riikides nõrgenenud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Tallinki reisijate arv enam kui kahekordistus
Laevafirma Tallink teatas, et vedas tänavu novembris 351 857 reisijat, mida on 121,6% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga.
Laevafirma Tallink teatas, et vedas tänavu novembris 351 857 reisijat, mida on 121,6% võrra rohkem võrreldes eelmise aasta novembriga.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.