Äripäev • 25. november 2016 kell 7:16

Kaskokindlustusele annab tööd ka armukadedus

Pooled kolmandate isikute tekitatud kahjujuhtumid on seotud auto kriipimisega.  Foto: Scanpix

Kaskokindlustusel tuleb plekimõlkimiste, metsloomadele otsa sõitmiste ja libedaga juhtunud õnnetuste kõrval tegeleda ka autosse visatud veriste kitsepeade ja armukadedate meeste või naiste kahjustatud autodega.

Selle aasta kümne kuuga registreeris Seesam kindlustus ligi 100 kolmanda isiku tekitatud kaskokindlustuse kahju summas ca 100 000 eurot, teatas ettevõte. Nendest pooled on olnud autode kriipimised ning keskmiselt läks üks selline kahju kindlustusele maksma üle tuhande euro. Kriipimistele järgnevad peeglite, küljeklaaside, tulede ja rehvide lõhkumised, mille kahjusumma küündib 30 000 euro lähedale. Lisaks harvem esinevad juhtumid, näiteks auto pihta visatud pudel või muu ese, õhupüssist laskmine ja üle auto jalutamine.

 „Kaskokindlustus hüvitab sõidukile tekkinud kõige levinumate kahjude kõrval ka erinevaid harvem esinevaid juhtumeid,“ ütles Seesami vanemkahjukäsitleja Anti Otsla. Ta toob Seesami ajaloost juhtumi, kus halbade kavatsustega inimene lõhkus auto ukseklaasi ja viskas istmele verise kitsepea.

„Meenub ka juhtum, kus keegi kättemaksuhimuline oli auto kõikvõimalikud avad ja pilud täitnud ehitusvahuga ning alla ei jää ka lugu, kus auto peksti nii põhjalikult puruks, et selle taastamine ei olnud enam otstarbekas,“ tutvustas Otsla kaskokindlustuse igapäeva. Viimasesse kuuluvad ka autodele terava esemega pikantseid tekste või joonistusi kriipivad armukadedad või kättemaksuhimulised mehed ja naised ning vihased kaasliiklejad, kes jalaga autosid peksavad.

„Üldiselt võib öelda, et iga kolmanda kaskoga kindlustatud sõidukiga leiab aset hüvitamist vajav juhtum,“ ütles vanemkahjukäsitleja.

Hetkel kuum