Äripäev • 29. november 2016 kell 11:00

Süüdistuse saanud haiglajuht asub Medicumi etteotsa

Tõnis Allik  Foto: Eiko Kink

Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhi kohalt kuriteokahtluse tõttu taandunud Tõnis Allik asub tööle Eesti suurima tervisekeskuse Medicum juhina.

Medicumi senine juht ja üks asutajaid, Jaanus Vool, asub ettevõtte nõukogu liikmeks.

Septembris saatis riigiprokuratuur kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab endist SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhti Tõnis Allikut, haigla toitlustusjuhti Anu Vähit ja IT-juhti Marko Kilki kuritegude toimepanemises. Süüdistuse kohaselt võttis endine PERHi juhatuse esimees korduvalt altkäemaksu, mille vastutasuna tagas aastate jooksul raviasutuse toitlustajaks samas kriminaalasjas süüdistuse saanud osaühingut. Vastutasuks sai PERHi juht mitmel korral käia äriettevõtte kulul Saksamaal toimuval Oktoberfesti üritusel. 

Kahtlustus esitati suvel ning Allik otsustas siis ka ametist taanduda, kuigi arvas, et tema süü on interpreteerimise küsimus. „Arvan, et need teemad on selgitatavad ja kavatsen prokurörile ka selgitusi anda,“ ütles Allik toona. 

Medicumi juhiks asumise kohta ütles Allik pressiteates, et see on väga huvitav väljakutse, kuna tegemist on kõige ehedama näitega sellest, et esmatasandi ja eriarstiabi koostöö nii-öelda ühe katuse all on hästi toimiv ja tagab patsiendile parima ravitulemuse. 

Allik töötas viimased 13 aastat SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimehena, varem oli ta ametis rahvusvahelises konsultatsioonifirmas Deloitte & Touche, Eesti Energias ja kommivabrikus Kalev. Allik on lõpetanud 1992. aastal Tartu Ülikooli majandusteaduskonna.

Hetkel kuum