• Jaga lugu:

  Süüdistuse saanud haiglajuht asub Medicumi etteotsa

  Tõnis AllikFoto: Eiko Kink

  Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhi kohalt kuriteokahtluse tõttu taandunud Tõnis Allik asub tööle Eesti suurima tervisekeskuse Medicum juhina.

  Medicumi senine juht ja üks asutajaid, Jaanus Vool, asub ettevõtte nõukogu liikmeks.
  Septembris saatis riigiprokuratuur kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab endist SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhti Tõnis Allikut, haigla toitlustusjuhti Anu Vähit ja IT-juhti Marko Kilki kuritegude toimepanemises. Süüdistuse kohaselt võttis endine PERHi juhatuse esimees korduvalt altkäemaksu, mille vastutasuna tagas aastate jooksul raviasutuse toitlustajaks samas kriminaalasjas süüdistuse saanud osaühingut. Vastutasuks sai PERHi juht mitmel korral käia äriettevõtte kulul Saksamaal toimuval Oktoberfesti üritusel. 
  Kahtlustus esitati suvel ning Allik otsustas siis ka ametist taanduda, kuigi arvas, et tema süü on interpreteerimise küsimus. „Arvan, et need teemad on selgitatavad ja kavatsen prokurörile ka selgitusi anda,“ ütles Allik toona. 
  Medicumi juhiks asumise kohta ütles Allik pressiteates, et see on väga huvitav väljakutse, kuna tegemist on kõige ehedama näitega sellest, et esmatasandi ja eriarstiabi koostöö nii-öelda ühe katuse all on hästi toimiv ja tagab patsiendile parima ravitulemuse. 
  Allik töötas viimased 13 aastat SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimehena, varem oli ta ametis rahvusvahelises konsultatsioonifirmas Deloitte & Touche, Eesti Energias ja kommivabrikus Kalev. Allik on lõpetanud 1992. aastal Tartu Ülikooli majandusteaduskonna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.