• Jaga lugu:

  13 fakti Eesti kõige edukamate firmade kohta

  TOP 100 võitis Baltic Sea Bunkering, fotol ettevõtte juhatuse liige Aleksei Mürisep.Foto: Raul Mee

  Äsja ilmus värske Eesti Edukamate Ettevõtete TOP 100 ja siin on kõnekamad faktid tänavusest edetabelist.

  Vaata värsket edetabelit siit.
  1 firma ehk Ericsson Eesti AS teenis eelmisel aastal üle miljardi euro müügituluna. Ettevõte oli ainus ka aasta varem ning 12 kuuga kahanes firma käive enam kui 12% võrra.
  2% võrra kahanes tänavuse TOP100 esikümne firmade koondkäive, ulatudes 5,8 mld euroni. Kahanes ka Eesti 100 ja 500 suurema firma koondkäive, vastavalt 2,7 ja 1,5% võrra. Loe, millised on ettevõtjate seitse kasutamata võimalust kasvuks.
  2 firmat säilitasid oma koha esikümnes (vaata eelmise aasta TOP100 siit) - koha võrra kerkinud ehk 4. kliima- ja kontoriseadmete hulgiäri Antionio Trade OÜ ning kahe koha võrra viiendaks langenud valgustitootja Glamox HE AS.
  67 uut firmat leiab tänavusest edetabelist. Seda on nelja võrra mullusest enam. Uustulnukaist kõrgeimal kohal on telekomiettevõte Starman, mis tõusis 16. kohale.
  87% võrra ehk enim kahanes aastaga kütuse hulgimüügiga tegeleva Baltic International Trading OÜ käive, mis teenis 61 mln eurose käibe juures 5 mln eurot ärikasumit ja saavutas TOPis 243. koha. Ettevõttega on seotud Baškiiria naftatehase vahendamisskeemiga rikastunud Igor ja Jevgeni Bidilo, kes müüsid kaks aastat tagasi Alexela Groupi Heiti Häälele.
  180 Eesti suuremal ettevõttel 500st kahanes eelmisel aastal käive. 19 säilitas aasta varasema taseme.
  301 Eesti suurema firma käive kasvas eelmisel aastal. Keskmiselt kasvatas TOP100 osalenud firma käivet 4,7% võrra.
  3,09 korda ehk TOP100 firmadest enim kerkis Siim ja Sulev Seppikule kuuluva külmutatud meresaaduste hulgimüügiga tegeleva Vertimex OÜ käive, mis teenis 66 mln eurose käibe juures 3,8 mln eurot ärikahjumit. Siim Seppik on seotud teisegi kiirelt müügitulu kergitanud ja samal alal tegutseva suurfirmaga Multiforce OÜ, mille käive kerkis 2,25 korda.
  259 suurfirma (500st) ärikasum aastaga kahanes. Suurima kukkumise tegi Eesti Energia 129 mln euro võrra.
  32,6 mln euro võrra ehk enim kasvas Tallink Grupi ärikasum aastaga.
  87,51% ehk parima käiberentaablusega tegutses mullu Rimi Eestile kuuluvate kaubanduspindade haldamisega tegelev Kinnisvaravalduse AS, mis teenis 17 mln eurose käibe juures 15 mln eurot ärikasumit, kuna müüs mullu 18,9 mln euroga 20 objekti.
  462 kohta ehk suurima hüppe tegi tänavu 23. kohale kerkinud lennukite hooldus-remonditeenuseid pakkuv Magnetic MRO AS (endise nimega Air Maintenance Estonia), mis kasvatas aastaga käivet 120% võrra ning teenis 36,5 mln eurose käibe juures 2,2 mln eurot ärikasumit aasta varasema 315 000 eurose kahjumi vastu.
  429 kohta ehk enim langes mulluse edetabeli kümnes, puituste ja -akende tootja Jeld-Wen Eesti AS, mis teenis mullu 63 mln eurose käibe juures 472 000 eurot ärikahjumit, mille tingis mahuhaldustasu ehk arveldused emafirmaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.