Äripäev • 6. detsember 2016 kell 11:20

Eesti ühisrahastajad saavad panustada Vene turule

Rublad.  Foto: Bloomberg

Ühisrahastusplatvorm TWINO pakub alates detsembri algusest esimese P2P platvormina Euroopas võimalust investeerida tarbimislaenudesse Venemaal, avades seeläbi uue turu ka Eesti investoritele, teatas ettevõte.

Vene laenudele pakutakse pankadest kasumlikumat, ligi 14-protsendilise tootlusega intressimäära. Teenuse kasutajale antakse ka TWINO BuyBack laenu tagasiostu garantii, mis kaitseb laenusaaja kohustuste mittetäitmise riski eest. „Portfoolio mitmekesistamine on muutunud investorite jaoks üha olulisemaks ning Venemaa tarbimislaenude turule sisenemine on siinkohal meie jaoks väga oluline verstapost,“ selgitas TWINO tegevjuht Jevgenijs Kazanins pressiteates.

„Tänu laienemisele Euroopa ühele kõige atraktiivsemale alternatiivrahastuse turule saame pakkuda ka Eesti investoritele uusi tulutoovaid investeerimisvõimalusi.“ Tänavu novembri lõpu seisuga ületas TWINO aktiivsete investorite arv 5500 piiri, sh kõige enam investeerinuid pärineb Saksamaalt ja Eestist. Saksamaalt pärit investorite summaarne rahapaigutus ulatub 17,5 miljoni euroni, millele järgneb Eesti 9,4 miljoni euroga.

„Keskmiselt on Eestist pärit investeeringu suurus 9794 eurot, kuid üksikute rahapaigutuste puhul on summad olnud ka märkimisväärselt suuremad – ulatudes kuni 1,2 miljoni euroni,“ lisas Kazanins. TWINO pakub lühiajalisi tagatiseta tarbimislaene eraisikutele mitmes Euroopa riigis, sh Lätis, Poolas, Taanis, Gruusias ja nüüdsest ka Venemaal.

Alates ettevõtte loomisest 2009. aastal on TWINO grupp väljastanud üle 350 miljoni euro väärtuses laene. Oma investeerimisplatvormi avas ettevõte 2015. aastal ning on alates sellest pakkunud huvi investoritele enam kui 30 riigis, sh Balti riikides, Saksamaal ja Suurbritannias.

Hetkel kuum