• Jaga lugu:

  Sberbanki juht ootab Venemaale pöördelisi muutusi

  Sberbanki juht German Gref ootab 2018. aastast Venemaale pöördelisi muutusi.Foto: epa

  Venemaa suurima panga Sberbanki juht German Gref ütles intervjuus ajalehele Vedomosti, et 2018. aasta tuleb Venemaa jaoks pöördeline.

  „See on valimisaasta, tuleb uus president, uus valitsus. Võetakse vastu meetmete kava, mis võimaldab jätkusuutlikku kasvu. Ja tulevad muutused,“ rääkis Gref.
  Ta täpsustas, et ei ole kursis Vladmir Putini plaanidega osaleda järgmistel valimistel. Vastates küsimusele, kas tema hinnangul mõistab Putin kriisi sügavust ja muutuste vajadust, ütles Gref, et muidugi saab president hästi olukorrast aru.
  Gref märkis, et peab ka Donald Trumpi n-ö muutuste presidendiks. „Ma ei hakka ennustama, aga mul on positiivsed ootused. Olen Trumpiga kohtunud ja muljed suhtlusest on väga positiivsed, tean ka mõnda tema meeskonna liiget. Nende probleemiks on poliitilise kogemuse puudumine, aga neil on soliidne ärikogemus, nad on pragmaatilised inimesed, kes suudavad karmis konkurentsivõitluses ellu jääda. Neil inimestel ja süsteemil on piisavalt ressursse, et teha piisavalt õigustatud ja õigeid samme,“ leidis Gref.
  Rääkides algavast aastast märkis Gref, et kui toorainehinnad isegi kukuvad, siis mitte palju – need on niigi madalad. Alumiiniumi hinnal pole enam kuskile langeda, süsi võib odavneda, aga see on sel aastal märkimisväärselt kallinenud, nii et on, kuhu kukkuda, loetles Gref.
  Tema sõnul püsib nafta hind 52-53 dollari kandis. „Ja isegi kui nafta odavneb kuni 45 dollarile barrelist, siis šokki ei tule,“ ütles Gref – Venemaa eelarve, firmad ja pangad on selleks valmis. Nimelt on Venemaa oma tuleva aasta eelarves arvestanud 40dollarise barreli hinnaga.
  Sberbanki juht loodab, et tuleval aastal stabiliseerub maailma poliitiline olukord. „Nii et pärast kaht väga rasket aastat me läheme 2017ndasse, Oktoobrirevolutsiooni sajandasse aastapäeva piisavalt positiivsete ootustega,“ loodab Venemaa pankur.
  Järgmised presidendivalimised toimuvad Venemaal 2018. aasta märtsis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.