Sirje Rank • 29. detsember 2016 kell 6:23

Trump ei pea uusi Venemaa sanktsioone vajalikuks

Donald Trump  Foto: Scanpix/Reuters

USA presidendiks valitud Donald Trump ütles, et USA peaks pigem edasi liikuma kui hakkama Venemaad presidendivalimiste kampaaniasse sekkumise eest karistama.

USA luureagentuurid on jõudnud järeldusele, et USA Demokraatide partei vastu korraldatud küberrünnakute ja sel teel hangitud informatsiooni lekitamise taga, mis võis mõjutada presidendivalimiste tulemust, oli Venemaa valitsuse tellimus.

Venemaa on need süüdistused tagasi lükanud ning Donald Trump on öelnud, et soovib suhteid Venemaaga parandada.

„Arvan, et peame eluga edasi minema,“ ütles Trump eile, kui temalt küsiti ametist lahkuva presidendi Barack Obama plaanide kohta Venemaad häkkimise eest karistada. „Arvan, et arvutid on meie elu palju keerulisemaks teinud. Kogu arvutite ajajärk on tekitanud selle, et keegi ei tea enam, mis tegelikult toimub,“ vahendas agentuur Bloomberg.

President Obama lubas Venemaale häkkimise eest vastulöögi anda. Kolmapäeval Lätis visiidil viibinud USA senaator Lindsey Graham ütles, et Venemaal ja president Vladimir Putinil on häkkimise eest oodata uusi sanktsioone, vahendasid agentuurid Reuters ja AP.

Hetkel kuum