• Jaga lugu:

  Venemaal vahistati Ust-Luga sadama juht

  Peterburist 15 km kaugusel asuv Ust-Luga sadam.Foto: epa

  Eile vahistati Peterburis Ust-Luga sadama juht Valeri Izrailit, kelle kontori otsis läbi Venemaa riiklik julgeolekuteenistus FSB. Informeeritud allikate sõnul on asi seotud välismaale kanditud 1,5 miljardi rublaga.

  Fontanka vahendab pealtnägijate sõnu, et eile saabusid FSB uurijad, vastuluure operatiivtöötajad ja maskides erirühma liikmed OAO Ust-Luga peakontorisse, mille direktorite nõukogu esimees Izrailit on. Allikate sõnul peeti ta kahtlusalusena kinni. Teda kahtlustatakse sadama jaoks eraldatud 1,5 miljardi rubla ehk 23 miljoni euro kõrvaldamises.
  Izrailiti advokaat Aleksandr Potšujev Fontankale oma kliendi kinnipidamist kinnitada ei soovinud. Advokaadi sõnul uurib FSB kriminaalasja, mis on algatatud kolmandate isikute suhtes. Ta lisas veel, et viimased kümme aastat on tema klient juhtinud piisavalt paljusid edukaid investeerimisprojekte, mis võivad silma jääda õiguskaitseorganitele ja konkurentidele.
  OAO Ust-Luga juhib Leningradi oblastis asuva samanimelise sadama tegevust. Varem juhtis ettevõtet Venemaa Raudteede eelmine juht Vladimir Jakunin. Fontanka lisab, et viimastel aastatel on Izrailiti juhitavat ettevõtet tabanud kaks märkimisväärset vapustust, mõlemad seotud Gennadi Timtšenkoga.
  Neli aastat tagasi varises sadamas osaliselt kokku kai, järgnenud uurimine tuvastas, et selle süvendustöödel oli rikutud ohutusreegleid. Kahjunõude esitanud riigifirma Rosmorport esitas ehitajale miljardi rubla suuruse hagi.
  Kaks aastat tagasi käivitati kriminaaluurimine, mille tagajärjel selgus, et isehakanud Luganski vabariigi endine minister tarnis riigifirmale Rosneftbunker sobimatuid ja kasutatud torusid – seda toimetati ajal, kui Ust-Lugas ehitati Timtšenko ettevõttele terminali.
  Tänavu kevadel aga avastati läbiotsimise käigus Ust-Luga sadamast kaks konteinerit haruldast konjakit, s.h 1912. aastast pärit Courvoisier, ning kallist veini. Salakaubaveo eest peeti kinni kauba omanik ning mitu Peterburi transpordi- ja kaubandusettevõtte juhti.
  Juulis lasi Venemaa peaminister Dmitri Medvedev ametist lahti riikliku tolliameti juhi Andrei Beljaninovi, kelle kodust ja tööruumidest leidis FSB läbiotsimise käigus 9,5 miljonit rubla (umbes 130 000 eurot), 490 000 dollarit ja 350 000 eurot sularaha. Lisaks võtsid uurijad tema kodust kaasa sulepeakollektsiooni ja vanaaegseid kunstiteoseid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Nutikas andmete kasutamine avab uued võimalused
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.
Igapäevaselt koguneb üha rohkem andmeid ning nendest on saanud üks väärtuslikumaid ressursse. Andmete kasutusvõimalused järjest laienevad ning üheks suunaks on kindlasti inimeste liikuvusmustrite analüüsimine ning selliste andmete tark kasutamine.