Äripäev • 9 veebruar 2017

Liikluskindlustajaid tabas rekordkahjum

Liikluskindlustustele tõi eelmine aasta enneolematu kahjumi.  Foto: Scanpix/Postimees

Kindlustusandjad said eelmisel aastal liikluskindlustuselt 9,7 miljonit eurot kahjumit: registreeriti 35 423 liikluskindlustusjuhtumit, mida on rohkem kui kunagi varem. Keskmine kahju tõusis rekordilise 1992 euroni, teatas liikluskindlustuse fond.

„Liikluskindlustuse turg on konkurentsitihe ja tarbijad hinnatundlikud. Liikluskindlustuse hinnad hakkasid eelmisel aastal küll tõusma, kuid kahjutiheduse ja keskmise kahju kasv tõid kaasa mitte kahjumi vähenemise, vaid selle 63% suurenemise,“ kommenteeris fondi juhatuse esimees Mart Jesse pressiteate vahendusel. „Kahetsusväärselt on liikluskindlustuse põhinäitajad vastavuses ka liiklusohutuse üldise statistikaga, mis näitab, et liiklusolukord mitte ei parane, vaid on hakanud muutuma halvemaks,“ lisas ta.

Liikluskindlustuse kindlustusmaksete kogusumma oli eelmisel aastal 78,5 miljonit eurot. Liikluskindlustuse keskmine aastamakse oli 112 eurot ning keskmiselt juhtus päevas 97 kindlustusjuhtumit.

Õnnetusjuhtumitest üle poole (20 311) leidis aset Harju maakonnas. Kõige kiiremini kasvas liiklusõnnetuste arv Lääne-Viru (18%) ja Viljandi maakonnas (20%).

Suurim liiklusõnnetuste arvuga ristmik on endiselt Rocca al Mare ringristmik, millele järgnevad Järvevana tee, Tammsaare tee ja Pärnu maantee ristmik. Õnnetusrohkeim kaubanduskeskuse parkla oli eelmisel aastal Ülemiste keskuse parkla.  

LKF on kindlustusandjate asutatud ühing, mis annab liikluskindlustusgarantii ja ning haldab liikluskindlustuse registrit.

Hetkel kuum