Esmaspäeval selgub Bonnieri preemia võitja

Esmaspäeval selgub, kes pälvib 5000eurose Bonnieri preemia.  Foto: PantherMedia/Scanpix
Äripäev • 10 veebruar 2017

Esmaspäeval avalikustatakse Tallinnas Rootsi saatkonnas 2016. aasta Bonnieri preemia võitja. Preemiale kandideerib neli nomimenti.

Jaanuaris valis žürii välja Bonnieri preemia nominendid: Koit Brinkmann Äripäevas 7. juulil ilmunud looga „Räpane prügiäri Tallinnas“ ja 8. juulil ilmunud looga „Haisvad skeemid Põhja-Tallinna jäätmeäris; Tuuli Jõesaar Eesti Päevalehes 27. juulil ilmunud looga „Riigiamet lubas toidulisandi pähe Eestis müüki ohtlikku väävelhapet sisaldava preparaadi“ ja 5. septembril ilmunud looga „Analüüs näitab: imeravim Cellfood on väävelhappe ja kraanivee segu“; Tuuli Koch, Risto Berendson ja Oliver Kund Postimehes 19. mail ilmunud looga „Leedo: poliitilise toetuse hind oli 4 miljonit eurot", 14. juulil 2016 ilmunud looga „Fiasko oli praamihankesse juba sisse kirjutatud“ ja 4. septembril 2015 ilmunud looga „Väide: poliitikud soovisid Leedolt miljoneid" ning Marian Männi Eesti Ekspressis 23. novembril ilmunud looga „Säh sulle eestimaist: Repinski kitsejuust tuleb Hollandist ja 30. novembril ilmunud looga „Repinski kümme suurt ja väikest valet“.

Bonnieri preemia suurus on 5000 eurot ja selle annab välja Rootsi meediakontsern Bonnier koos ajalehega Äripäev.

Žürii tööd juhtis Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) tegevjuht Mart Raudsaar. Žürii liikmed olid Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi, Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar, Maalehe peatoimetaja Andres Eilart, Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ning Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitja Sulev Vedler.

Hetkel kuum