Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina tahab saada tehisintellekti valdkonnas liidriks

  Hiina andis sel reedel välja plaani, kus seisab, et aastaks 2020 peaksid olema riigi tehnoloogiahiiud jõudnud oma arendustööga nii kaugele, et Hiina on tehisintellekti arendamisel ühel pulgal teiste tehnoloogiariikidega.

  Hiina teaduse- ning tehnoloogiaministri asetäitja Li Meng tõdes, et aastaks 2025 peaksid Hiina ettevõtted olema teinud aga juba suure läbimurde tehisintellektide alal, kirjutab CNN. 2030. aastaks peaks Hiinast olema saanud aga “tehisintellekti globaalne keskus”, on Li prognoosinud.
  Hiina Riiginõukogu neljapäeval avaldatud teates seisab, et riigi tehisintellektitööstus teeb lähiaastal läbi nõnda suure arengu, et selle väärtus küündib 150 miljardi dollarini.
  Vilgas arendustöö
  Ja näib, et Hiinal on tehisintellektiga tõsi taga. Mitmed Hiina ettevõtted on asendanud näiteks laotöölised hoopis robotitega, teedel hakkavad tasapisi vurama isesõitvad autod. Tulevikuplaanide kohaselt proovitakse isegi arste asendada robotite või arvutitega, mille ülesandeks saab välja selgitada, mis haigus patsienti vaevab.
  Tehisintellekt on mitmete maailma juhtivate tehnoloogiakompaniide nagu Alphabet ja Tesla üks tähtsamaid valdkondi, kuhu ka suurel määral raha pumbatakse.
  Hiina tehnoloogiagigandid Baidu ning Tencent on oma tehisintellektikeskused püsti pannud Ameerika Ühendriikidesse. Baidu on sealjuures eriti optimistlik tehisintellekti osas ning määras mõne aja eest oma sellenimelise osakonna etteotsa teadlase Andrew Ng. Tõsi, viimane lahkus ettevõttest selle aasta alguses, et luua oma tehisintellektiga tegelev ettevõte. Lisaks teatas Ng Twitteris, et Hiina valitsuse plaan jõuliselt tehisintellektiga tegelema hakata on kahtlemata vajalik ning aitab kaasa tööstuse arengule.
  Jack Ma hoiatab
  Alibaba asutaja ning Hiina rikkaim inimene Jack Ma on tõdenud, et tehisintellekt saab ühiskonnale olema suureks katsumuseks. Tema arusaamise kohaselt jäävad paljud inimesed tehisintellekti pärast töötuks, samuti hakkavad tulevikus ettevõtteid juhtima robotid. Ma ennustas, et 30 aasta pärast võime ajakirja Time esikaanelt leida hoopis roboti, kes on valitud aasta parimaks juhiks, vahendab CNN.
  Ta on viidanud, et inimesed peavad olema tulevikus võimelised kiiresti ümber õppima ning suutma ajaga kaasas käia. Lisaks on Ma rõhutanud, et tulevikus läheb üha enam hinda statistika ning andmetöötlusoskused. “Tuleviku maailm on justkui üks suur andmebaas. Ma usun, et praegune on andmeajastu algus,” ütles ta, kirjutab CNBC.
 • Hetkel kuum
Peaasi, et silm säraks ja pirn põleks
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuuleaktsiatele hakkab peatselt puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Ärimehed tegid vanast koolihoonest suure hooldekodu
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Pinged Lähis-Idas: Iraan sattus rünnaku alla
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.