Märt Belkin • 21. september 2017 kell 9:39

Maailma kütusevaru valvab nüüd eestlane

Eesti Vedelkütusevaru Agentuuri juhatuse liige Priit Enok  Foto: Raul Mee

Kokku 29 riiki koondava ning energiajulgeolekut tagada aitava rahvusvahelise kütusevaru agentuur valis esimeheks eestlase Priit Enoki.

Enok on Eesti Vedelkütusevaru Agentuuri ehk OSPA juhataja. Nüüd valiti ta ka Euroopa Liidu liikmesriikide, Iisraeli, Jaapani, Korea, Šveitsi ja USA kütusevaru agentuuride ühenduse ACOMES uueks esimeheks.

Pressiteate vahendusel ütles Enok, et valik tähendab au ja usaldust, ent ka olulist vastutust. "Vedelkütusevaru agentuuridel on energiajulgeoleku tagamisel tähtis roll täita," rääkis ta.

Nii nagu naftatoodete turg on globaalne, on ka kütusekriiside mõjud piiriülesed, tõdes Enok. "Seega sõltub valdkonna kriisijuhtimise edukus rahvusvahelisest koostööst ja meie agentuuride ühistegevusest. Kütuseturud ja energiapoliitika on pidevas muutuses ning seetõttu peame ka meie olema oma tegevuses valmis põhimõttelisteks uuendusteks," rääkis ta.

 

Hetkel kuum