• Jaga lugu:

  TV3 Balti juht: reklaamiraha saab endale tark ja kiire

  Meediaturul käib võitlus reklaamiraha pärast.Foto: PantherMedia/Scanpix

  Eestis kurdeti palju, kui TV3 ja Kanal 2 vabalevist lahkusid. „Küsimus on selles, kuidas kvaliteetse sisu tootmist rahastada. Ainult reklaami pealt seda ei tee. Näiteks sport nagu vormel 1 või jalgpall - see kõik maksab. Toimivad hübriidmudelid, mis on osalt tasuta ja osalt tasulised," rääkis TV3 Balti äride juht Pierre Danon Ärilehele.

  Kuidas suudetakse reklaami vallas konkureerida päris suurtega nagu Google ja Facebook, kes on tulu siiani ka maksuvabalt Baltimaadest välja viinud, küsis Ärileht Danonilt. „Nad on suutnud reklaamiturul nii kaugele jõuda põhiliselt sellepärast, et nad on targad ja kiired ning teinud asju, mida meie ei teinud,“ selgitas Danon.
  Tema sõnul suudab Google pakkuda segmenteeritud ja suunatud reklaami, Facebook aga on sotsiaalmeedias tugev. Ta leiab, et Euroopas peaks telekanalite eesmärk olema just suunatud reklaamis alternatiive pakkuda.
  „Õige vastus: pole vaja kurta ja nutta, vaid võidelda!“ ütles Danon Ärilehele. „Ühtlasi tuleb öelda, et maksudest kõrvalehoidmine on vastuvõetamatu. Prioriteet on võidelda ja kui mängureeglid kehtiksid kõigile võrdselt, oleks veelgi parem.“
  Märtsis omandas USA erakapitalifirma Providence Equity Rootsi meediakontsernilt Modern Times Group (MTG) 115 miljoni euro eest nende Balti ärid. Nüüd tegutseb firma uue nime All Media Baltics all ning TV3 Balti ärisid juhib prantslane Pierre Danon.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.