Äripäev • 21. november 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Kolmandik turvariskiga ID-kaartidest on uuendatud

Septembris tuli ilmsiks ID-kaardi turvaviga.  Foto: Erik Prozes

Eile hilisõhtu seisuga on ID-kaardi uuendanud üle 272 000 inimese, mis on üle kolmandiku kõigist turvariskiga ID-kaartidest.

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) eID valdkonna juhi Margus Armi sõnul on kõige aktiivsem osa ID-kaardi kasutajatest vajalikud uuendused ära teinud.

Eilsest on avatud septembris turvariski tõttu suletud ID-kaardi avalike võtmete andmebaas, mis lihtsustab dokumentide krüpteerimist. "Kuigi uuendatud ID-kaartidega ilmselt enne aasta lõppu dokumente krüpteerida veel ei saa, on see võimalus olemas neil ID-kaardi omanikel, keda kirjeldatud turvarisk ei mõjutanud ning kes kaarti uuendama ei pidanud," ütles Margus Arm lisades, et krüpteerimine uuendatud kaartidega taastub aasta lõpuks.

Eilse seisuga on ID-kaardi uuendanud üle 272 000 inimese, neist 216 000 arvuti vahendusel ja üle 56 0000 politsei- ja piirivalveameti teenindustes. Viimastel päevadel on uuendajate arv jäänud kuni 6000 juurde, mis on kolm-neli korda madalam võrreldes tippkoormusega.ID-kaart kehtib isikut tõendava dokumendina sellel märgitud kuupäevani. Samuti saab uuendamata ID-kaarti kasutada kliendikaardina ning apteegis ravimite kättesaamiseks.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt