Eesti Energia maksab fotograafile kuni 150 000 eurot

Foto: Veiko Tõkman
Inga Lill • 8. detsember 2017 kell 6:45
Uudised
Ainult tellijale

Eesti Energia tahab väljakuulutatud hankega uuendada oma fotopanka uute ülesvõtetega juhtidest, töötajatest, tootmisest, hoonetest ning seda nii maa peal kui ka maa all. Hanke eeldatav maksumus on 150 000 eurot.

Eesti Energia kuulutas detsembri alguses välja hanke fotograafiateenuse ostmiseks, mille raames soovitakse kahe aasta jooksul tellida fotosid ja droonivõtteid Eesti Energia erinevatest ettevõtetest ning töötajatest. Hanke raames plaanitakse uuendada ettevõtte pildipanga fotosid objektidest nii maa peal kui ka maa all, st kontorist, tehase- ja tootmisruumidest, tuuleparkidest, kaevandustest, samuti töötajatest, teha fotolavastusi ja reklaamfotosid ning lühemaid videoid.

Eesti Energia meediasuhete juht Kaarel Kuusk märkis, et olemasolevad kvaliteetsed pildid ja videoülesvõtted pärinevad valdavalt viie aasta tagusest ajast, kuid selle ajaga võrreldes on palju muutunud. Kuusk selgitas: „Selle aja jooksul on kontserni ettevõtetes kasutusele võtnud uusi brändinimetusi ning seega vajaksid pildid-videod ka juba brändimuutusest tulenevalt väljavahetamist.“

Kuusk rõhutas, et hanke mahu juures tuleb arvesse võtta, et Eesti Energia on suur ettevõte, mille üksused asuvad üle Eesti ning mis tegutseb ka välisturgudel. Kokku kuulub kontserni üle 20 ettevõtte, kus töötab ca 6000 inimest.

Täiendatakse Eesti Energia pildipanka

Fotohange on jagatud kolme ossa ning need on omakorda jagatud alamkategooriatesse.

Hanke esimene osa näeb ette fotosid kõneisikutest ja töötajatest töökeskkonnas – kontoris, tehase- ja tootmisruumides. Hanke teine osa sisaldab pilte loodusest ja maastikest, sh aerokaadreid. Teise osa hankeesemeks on suures plaanis vaated Eesti Energia kontserni tootmisest, tööstusest, hoonetest, kaevandusaladest jne. Kolmanda osa raames soovitakse jäädvustada sündmusi ning teha fotolavastusi reklaamfotode tarbeks.

Pildistamist jagub kaheks aastaks

Kuuse sõnul võib hanke eeldatav maksumus, 150 000 eurot, tõesti esmapilgul suur tunduda, kuid tegemist on hinnangulise maksimaalse võimaliku maksumusega selle teenuse ostuks. „Tegemist on võimalusega sellises mahus teenust osta, mitte kohustusega. Seega praktikas võib tellitav maht olla tunduvalt väiksem kui hankes toodud maksimaalne võimalik maht,“ märkis Kuusk. Ta rõhutab, et tegemist on kaheaastase lepinguperioodiga.

„Mis puudutab fotograafi palgale võtmist, siis soovitavate tööde iseloomust tulenevalt ei ole see Eesti Energia hinnangul mõistlik,“ märkis Kuusk ja lisas, et valdavalt on tegemist ühekordsete töödega ning vajadust pidevalt teenust kasutada pole. „Fotograafi tööle võttes oleks vajalik hankida ka kallis eritehnika,“ ütles Kuusk.

Kui palju pilte ja videoid arvuliselt hanke tulemusena saadakse, seda praegu prognoosida ei osata. „Objekte, mida pildistada, on mitukümmend, inimesi sadades, lisanduvad fotolavastused,“ märkis Kuusk.

Hankele saab pakkumusi esitada 15. detsembrini.

Hetkel kuum