President andis maksukurjategijale armu

Tallinna vangla  Foto: Andras Kralla
Äripäev • 23. detsember 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Riigikohus mõistis Henrik Antsovi tänavu 12. juunil maksukuriteos lõplikult süüdi ning mees asus kandma nelja aasta, kaheksa kuu ja 23 päeva pikkust vanglakaristust. President rahuldas mehe armuandmispalve ja mees saab jõuluks koju.

Süüdistuse järgi kuulus Antsov kuritegelikku jõuku, mis tegeles Lätis ja Leedus käibemaksuvabalt suhkru ostmisega ja edasimüümises Eestisse. Jõuk esitas maksudeklaratsioonides valeandmeid, justkui oleks suhkur ostetud Eesti ettevõtetelt ja käibemaks on juba tasutud. Sellise tegevuse tõttu jäi riigil saamata üle 318 000 euro käibemaksu, kirjutab Postimees

Nii armuandmiskomisjon kui riigipea olid jõudnud veendumusele, et 31-aastane Henrik Antsov asub seaduskuulekale teele ning saab need jõulud veeta juba pereringis, ütles presidendi avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe.

Loe pikemalt Postimehest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt