Äripäev • 3. jaanuar 2018 kell 9:45

BaltCap müüb aasta ettevõtte hiinlastele

Lennukeid hooldava Magnetic MRO müügihind on 43 miljonit eurot.   Foto: Andres Haabu

BaltCap koos vähemusaktsionäridega müüb 43 miljoni euro eest lennuhooldusfirma Magnetic MRO Hiina ettevõttele Guangzhou Hangxin Aviation Technology.

Tehingu lõpuleviimine on planeeritud märtsi lõppu, kui osapooled on täitnud kõik vajalikud regulatiivsed nõuded. Äripäev kirjutas Magnetic MRO müügist eelmise aasta oktoobris. 

Magnetic MRO tegevjuht Risto Mäeotsa sõnul on juhtkond aktiivselt otsinud võimalusi laieneda Aasiasse, mis on lennunduses suurima potentsiaaliga kasvav turg. Hangxini asukohta ja teenuste portfelli näeb Mäeots hea täiendusena, mis loob uusi ärivõimalusi.

BaltCapi partner ja Magnetic MRO nõukogu esimees Kristjan Kalda nimetas tehingut BaltCapi ajaloo suurimaks ja edukaimaks. 

Hangxini asepresident Lv Haibo ütles, et toetab Magnetic MRO soovi keskenduda jätkuvalt oma olemasolevate klientide väärtuse suurendamisele ja globaalsele laienemisele.

Magnetic MRO pakutav teenus maksab 0,5 miljonit eurot. Ettevõtte juht Risto Mäeots rääkis Äripäeva Raadio saates Fookuses, millised on ettevõtte kasvuväljavaated. Kuula saadet siit:

Magnetic MRO AS on kommertslennukeid hooldav ettevõte, mille EAS valis mullu oktoobris aasta ettevõtteks. Tallinna lennuväljal paiknevates angaarides teeb ettevõte põhjalikku ehk baashooldust Boeing 737 ja Airbus 320 lennukitüüpidele ning värvib lennukeid. Eraldi teenusena pakutakse lennukihoolduse oskusteabe müüki ja liinihooldusteenust ehk lennukite kiirhooldust välismaa lennujaamades.

Guangzhou Hangxin Aviation Technology on eraettevõte peakorteriga Guangdongi provintsis, Hiinas, mis pakub lennukikomponentide hooldust. Hangxin hooldab üle 20 erineva lennukitüübi komponente ja teenindab enam kui 50 lennuettevõtet Aasias, Lähis-Idas, Euroopas ja Põhja-Ameerikas. Hangxin on noteeritud Shenzheni börsil ja selle turuväärtus ületab 700 miljonit eurot. Juhtkonnale kuulub 46% ettevõttest, koos töötajatega 61%.

Guangzhou Hangxin Aviation Technology käive oli 2016. aastal 420 miljonit jüaani ehk 54 miljonit eurot. Mullu kolmandas kvartalis teatas Šanghai börsil noteeritud ettevõte, et käive oli 108 miljonit jüaani ehk 14 miljonit eurot ja kasum 2,4 miljonit eurot, käibekasv kõikus mullu 9 ja 25 protsendi vahel.

Magnetic MRO teenis 2016. aastal 50,5 miljoni eurose käibe juures 2,5 miljonit eurot kasumit. Tänavu oli maksuameti käibemaksudeklaratsioonide põhjal ettevõtte konsolideerimata käive esimese kolme kvartaliga kasvanud juba 58,5 miljonile eurole.

Hetkel kuum