Äripäev • 5. jaanuar 2018 kell 9:18

Ligi: Simsoni umbusaldamine endiselt teema

Kadri Simson  Foto: Andres Haabu

Parlamendi opositsioon pole loobunud kavast esitada majandus- ja taristuminister Kadri Simsonile umbusaldusavaldus, ütles ERRi raadiouudistele riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Jürgen Ligi.

Ligi sõnul esitatakse umbusaldusavaldus järgmisel nädala jooksul. Simsonile heidetakse ette võimalikku huvide konflikti seoses tema elukaaslase äride eelistamisega, aga ka ühistranspordiküsimust ja muid teemasid.

„Etteheide on laiem kui sigade teema. Bussitranspordi küsimus on selline narr erakondlik kinnisidee, kus jällegi erakonnakaaslase huve teenitakse ja raudteetranspordi huve näiteks kahjustatakse,” rääkis Ligi ERRile.

Erakonnakaaslase all, kes ühistranspordis antud juhul võidaks, pidas Ligi silmas perekond Sarapuud. „Me ei näe seal majanduslikke põhjendusi, erakondlikku küll. Ja kindlasti poliitilist huvi, et anname jälle midagi tasuta. Selline asi ei ole jätkusuutlik ja üks majandusminister ei tohiks selliste argumentidega esineda.”

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum