Äripäev • 10. jaanuar 2018 kell 14:01

Simson jääb ametisse

Kadri Simson Keskerakonna kongressil.  Foto: Andres Haabu

Riigikogus ei leidnud täna toetust opositsiooni umbusaldusavaldus majandus- ja kommunikatsiooniminister Kadri Simsonile.

Umbusaldamise poolt hääletas 44 saadikut, vastu oli 49 riigikogu liiget, vahendas parlamendi pressiteenistus.

Reformierakonna, Vabaerakonna ja EKRE fraktsioonide 44 saadikut esitasid täna umbusaldusavalduse nõude majandus-ja taristuminister Kadri Simsonile, sest ta ei lähtu oma otsustes Eesti majanduse, vaid erakondlikust ja perekondlikust huvist ega põhjenda oma valikuid majandusala ministrile kohasel viisil.

Avalduse esindajate hinnangul ei valda ta mõjuanalüüse, tasuvusarvutusi ega alternatiivide võrdlust ning ei taju raha päritolu ega huvide konflikte. Umbusaldusavalduses tuuakse esile probleemid, mis on seotud põllumajandustoetuste, transpordivaldkonna ja investeerimiseelistustega.

Hetkel kuum