Äripäev • 17 jaanuar 2018

Tallinn jääb Helsingile reisijate maavõistluses kordades alla

Helsingi Läänesadama Lääneterminal 2.  Foto: Helsingi Sadam

Tallinna Sadam ja lennujaam jäid reisijate koguarvult mullu ligi kolm korda Helsingi sadamale ja lennujaamale alla, ehkki vahe väheneb.

Kõige suurem vahe Helsingi kasuks on lennureisijate arvus. Helsingi Vantaa lennuvälja reisijate arv oli mullu ligi 19 miljonit, kasvades aastaga kümnendiku võrra. Ehkki kasv oli 19%, jäi Tallinna lennujaam ses osas selgelt alla 2,65 miljoni reisijaga. Võrdluseks, Riia lennujaam teenindas mullu 6,1 miljonit reisijat (aastane kasv 13%) ja Vilnius 3,76 miljonit (-1,3%).

Helsingi sadamat külastas mullu 12,3 miljonit reisijat (aastane kasv 2,4%), mis tegi sellest Euroopa suurima reisisadama. Senine esikoht kuulus Suurbritannia lõunarannikul asuvale Doveri sadamale, kust reisitakse palju Prantsusmaa vahet.

Tallinna Sadam teenindas mullu 10,6 miljonit reisijat, aastane kasv 4%. Riia sadam teenindas mullu 830 000 laevareisijat, peamiselt Tallinki laevadega sõitjaid. Kuigi number väike, on 43% aastane kasv muljetavaldav.

Hetkel kuum