Artikkel
 • Jaga lugu:

  Egon Elstein ostis poole Lottemaast

  Pärnu kuulsa hotelli Strand omaniku Egon Elsteiniga klappis seniste Lottemaa omanikeringi nägemus kõige paremini ning pärast teiste huviliste ärakuulamist jäi sõelale just tema, tõdes kaasomanik Rein Malsub.

  Lottemaa osalus jagunebki Malsubi ja Elsteini vahel täpselt pooleks. Elsteini kasuks rääkis Malsubi sõnul see, et koostöö Strandi hotelliga on hästi toiminud Lottemaa rajamisest saati. „Peredel on lihtne ja mugav ühendada Lottemaa külastus Strandi hotelli külastusega. Strandi puhul oleme veendunud teenuste kõrges kvaliteedis ja sobivuses perega reisijatele,“ iseloomustas Malsub, miks pärast paar kuud kestnud läbirääkimisi just Strandi omaniku kasuks otsustati.
  Seni kuulus Elsteini 50 protsenti Lottemaa kaasasutajatest investorite grupile, kelle moodustasid Kuldar Leis, Meelis Saaresalu, Raul Lusti, Elmer Maas ja Marin Närsk. Seniste investorite esindaja Meelis Saaresalu sõnul sai nende eesmärk – Lottemaa rajamine ja kävitamine – täidetud ning sestap müüdi ka osalus. „Lottemaa loomine oli alguses vaid suur unistus ja selle ehitamisele eelnes ligi kaheksa-aastane ettevalmistustöö. Müünud investorid on suured Lotte fännid ja julged Eesti äriinimesed, kes ettevõtmisele õla alla panid,“ sõnas Malsub.
  1,3miljonit eurot oli 2016. astal Lottemaa käive, aasta varem ulatus see 1,65 miljonini, aga siis oli ka suvi päikselisem.
  2016. aastal vähenes teemapargi käive ja ettevõte jäi paarikümne tuhande euroga kahjumisse. Ka mullu tuli kahjumiga leppida, möönis Malsub. „Meil on olnud järjestikku kaks rekordiliselt vihmast ja külma suve,“ lisas ta. „Siiski on Lottemaa ärikasum enne amortisatsiooni ja intresse (EBITDA) jätkuvalt plussis.“
  Koos uue partneriga plaanib Malsub Lottemaa kontspetsiooni personaalsemaks ja huvitavamaks lihvida. „Tahame, et igaüks tunneb end osana Leiutajateküla igapäevaelust,“ märkis ta. Tema sõnul tuleb tänavu Lottemaale uusi atraktsioone ja tegelaskujusid. Koos SEB pangaga on plaanis korraldada leiutamisvõistlus, mille võidutöö ka reaalselt Lottemaal püsti pannakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Prognoositust leebem inflatsioon pani USA aktsiaturud hüppama
USA tarbijahinnaindeksi aastane kasv 8,5 protsendi võrra juulis oli täpselt see uudis, mida aktsiaturud eile ootasid, et hoogsalt tõusma hakata. Nasdaqil algas koguni pulliturg.
USA tarbijahinnaindeksi aastane kasv 8,5 protsendi võrra juulis oli täpselt see uudis, mida aktsiaturud eile ootasid, et hoogsalt tõusma hakata. Nasdaqil algas koguni pulliturg.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
LETA uudisteagentuuri tabas küberrünnak
Lätis on aasta jooksul registreeritud suurenenud küberrünnakute arv, möödunud nädalavahetusel katkestas rünnak Läti uudisteagentuuri LETA töö mitmeks tunniks, vahendab Läti ringhääling.
Lätis on aasta jooksul registreeritud suurenenud küberrünnakute arv, möödunud nädalavahetusel katkestas rünnak Läti uudisteagentuuri LETA töö mitmeks tunniks, vahendab Läti ringhääling.
Ettevõtja müüb asfalditehast: ees on rasked ajad
Teedefirma Altos Teed on rasketehnika müügikeskkonnas Mascuses miljoni euroga müüki pannud asfalditehase, firma juht Tõnu Vilipuu ennustab teedeehitajatele raskeid aegu.
Teedefirma Altos Teed on rasketehnika müügikeskkonnas Mascuses miljoni euroga müüki pannud asfalditehase, firma juht Tõnu Vilipuu ennustab teedeehitajatele raskeid aegu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.