Äripäev • 6. veebruar 2018 kell 10:34

Uute sõiduautode müük kasvas jaanuaris üle 23 protsendi

Toyota RAV4 oli jaanuaris enim müüdud automark.  Foto: EPA

Jaanuaris müüdi Eestis kokku 2447 uut sõiduautot, mis ületab möödunud aasta jaanuari müügi 23,6 protsendiga, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL).

AMTELi teatel läksid talvekuule tüüpiliselt hästi kaubaks maasturid, keskmiste maasturite osakaal oli jaanuari müügist 24,1%. Peaaegu sama palju müüdi ka väiksema keskklassi autosid (24,0%), kolmandaks suurima osakaaluga olid keskautod 15,4 protsendiga.

Uute sõiduautode osakaal kõigist jaanuaris esmaregistreeritud autodest oli 59%. Eksporti läks 55 sõiduautot.

Automarkide edetabelis tõusid jaanuari müüduimaks margiks Toyota 442 sõiduautoga, järgnesid Škoda 308 ja Volkswagen 201 uue sõiduautoga. Mudelite edetabeli esiotsa vallutasid samuti Toyota ja Škoda: enim müüdi Toyota RAV4 (120), järgnesid Škoda Octavia (114) ja Toyota Avensis (79).

Kasvunumbrit näitas AMTELi andmetel jaanuaris ka tarbesõdukite müük, eelmise aasta jaanuariga võrreldes müüdi tarbesõidukeid 15,8% rohkem. Markidest oli edukaim Citroen 101 müüdud sõidukiga, järgnesid Volvo ja Renault, vastavalt 80 ja 78 sõidukiga. Veokite segmendis läks enim kaubaks Volvo (79) ja Scania (43) veokeid.

Hetkel kuum