Äripäev • 6. veebruar 2018
Jaga lugu:

Uute sõiduautode müük kasvas jaanuaris üle 23 protsendi

Toyota RAV4 oli jaanuaris enim müüdud automark.
Toyota RAV4 oli jaanuaris enim müüdud automark.  Foto: EPA

Jaanuaris müüdi Eestis kokku 2447 uut sõiduautot, mis ületab möödunud aasta jaanuari müügi 23,6 protsendiga, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL).

AMTELi teatel läksid talvekuule tüüpiliselt hästi kaubaks maasturid, keskmiste maasturite osakaal oli jaanuari müügist 24,1%. Peaaegu sama palju müüdi ka väiksema keskklassi autosid (24,0%), kolmandaks suurima osakaaluga olid keskautod 15,4 protsendiga.

Uute sõiduautode osakaal kõigist jaanuaris esmaregistreeritud autodest oli 59%. Eksporti läks 55 sõiduautot.

Automarkide edetabelis tõusid jaanuari müüduimaks margiks Toyota 442 sõiduautoga, järgnesid Škoda 308 ja Volkswagen 201 uue sõiduautoga. Mudelite edetabeli esiotsa vallutasid samuti Toyota ja Škoda: enim müüdi Toyota RAV4 (120), järgnesid Škoda Octavia (114) ja Toyota Avensis (79).

Kasvunumbrit näitas AMTELi andmetel jaanuaris ka tarbesõdukite müük, eelmise aasta jaanuariga võrreldes müüdi tarbesõidukeid 15,8% rohkem. Markidest oli edukaim Citroen 101 müüdud sõidukiga, järgnesid Volvo ja Renault, vastavalt 80 ja 78 sõidukiga. Veokite segmendis läks enim kaubaks Volvo (79) ja Scania (43) veokeid.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt