• OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 225−0,47%39 623,5
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 225−0,47%39 623,5
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,85
  • 20.02.18, 11:33
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Soome sai veel ühe Michelini tärniga restorani

Kopenhaagenis jagati eile Põhjamaade restoranidele Michelini tärne ja Soome sai juurde uue Michelini-klassi restorani. See on Helsingi taimetoidurestoran Grön.
Michelin jagas restoranidele tärne.
  • Michelin jagas restoranidele tärne.
  • Foto: Reuters/Scanpix
Nüüd on Soomes kokku viis Michelini tärniga auhinnatud restorani, kirjutas Helsingin Sanomat. Lisaks Grönile on Michelini tärn restoranidel Ask, Demo, Olo ja Ora. Läinud suvel uksed sulgenud Chef & Sommelier oli samuti Michelini tärniga.
Michelini süsteem
Autokummifirma Michelin jagab restoranidele oma hindamissüsteemis Michelini tärne, restorani puhul hinnatakse nelja asja: toidu maitset, disaini, peakoka “käekirja” ehk köögi isikupära ning hinna ja kvaliteedi suhet.
Üks tärn tähendab, et see on väga hea restoran oma klassis; kaks tärni tähendab, et selle restroani pärast on põhjust muuta reisi marsruuti; kolm tärni tähendab, et selle restorani pärast on põhjust ette võtta eraldi reis.
Igal aastal hinnatakse restorane ümber, nii et tärni võib ka kaotada.
Grön alustas 2015. aastal ning selle omanikud on peakokad Toni Kostian ja Lauri Kähkönen. Eelmisel aastal pälvis restoran Soome gastronoomiaseltsi aasta restorani auhinna. Restoran kuulub ka Põhjamaade paremaid söögikohti tutvustavasse White Guide'i nimekirja.
Helsingis Albertinkatul tegutsev Grön pakub hooajamenüüd ja taimetoitu, restoranis kasutatakse puhta looduse ja ökotooteid.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Michelin andis esimese restoranikataloogi välja aastal 1900. Tärne hakati restoranidele andma 1930ndatel aastatel. Michelini esindajad kontrollivad toidu tooraine kvaliteeti, valmistusviisi ja maitseansamblit, toidu iseloomu, hinna ja kvaliteedi suhet ning taseme ühtlust.
Eestis pole ühtegi Michelini tärniga restorani.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 10 p 3 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele