Soome sai veel ühe Michelini tärniga restorani

20. veebruar 2018, 12:33
Michelin jagas restoranidele tärne.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180220/NEWS/180229972/AR/0/AR-180229972.jpg

Kopenhaagenis jagati eile Põhjamaade restoranidele Michelini tärne ja Soome sai juurde uue Michelini-klassi restorani. See on Helsingi taimetoidurestoran Grön.

Nüüd on Soomes kokku viis Michelini tärniga auhinnatud restorani, kirjutas Helsingin Sanomat. Lisaks Grönile on Michelini tärn restoranidel Ask, Demo, Olo ja Ora. Läinud suvel uksed sulgenud Chef & Sommelier oli samuti Michelini tärniga.

Grön alustas 2015. aastal ning selle omanikud on peakokad Toni Kostian ja Lauri Kähkönen. Eelmisel aastal pälvis restoran Soome gastronoomiaseltsi aasta restorani auhinna. Restoran kuulub ka Põhjamaade paremaid söögikohti tutvustavasse White Guide'i nimekirja.

Helsingis Albertinkatul tegutsev Grön pakub hooajamenüüd ja taimetoitu, restoranis kasutatakse puhta looduse ja ökotooteid.

Michelin andis esimese restoranikataloogi välja aastal 1900. Tärne hakati restoranidele andma 1930ndatel aastatel. Michelini esindajad kontrollivad toidu tooraine kvaliteeti, valmistusviisi ja maitseansamblit, toidu iseloomu, hinna ja kvaliteedi suhet ning taseme ühtlust.

Eestis pole ühtegi Michelini tärniga restorani.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2018, 12:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing