Liisa Rebane • Äripäev • 14. märts 2018 kell 10:35

Bigbanki omanikud võtavad kopsaka dividendi

Bigbanki kontor.  Foto: Andras Kralla

Bigbanki omanikud Parvel Pruunsild ja Vahur Voll plaanivad võtta firmast viis miljonit dividendi.

Bigbanki omanikud Parvel Pruunsild ja Vahur Voll võtsid pangast eelmisel aastal dividendidena kokku viis miljonit eurot ning plaanivad sel aastal võtta veel viis miljonit, vahendas Postimees.

"Bigbankil ei ole ametlikku dividendipoliitikat. Kontsern on siiani maksnud dividende igal aastal. Kõige suurem dividendisumma on olnud 5 miljonit eurot, mis maksti välja 2016. aasta eest (sama summa makstakse arvatavasti välja ka 2017. aasta eest)," kirjutatakse majandusaruandes. 

Bigbanki omanik Vahur Voll ütles Äripäevale, et dividend läheb investeeringuteks. Täpsemalt ei soovinud Voll seda praegu kommenteerida ning lisas, et investeering läheb olemasolevatesse ettevõtmistesse.

Peale Bigbanki on Voll on metsakasvatuse ja –majandamisega tegeleva Pähklimäe talu OÜ juhatuse liige. Pähklimäe talu 2017. majandusaasta aruandes on selle aasta majandusaasta põhieesmärgiks valdavalt uute metsakinnistute soetamine ja nende majandamine.

Bigbanki omanik Parvel Pruunsild kommenteeris dividendi võtmise kohta, et uusi ettevõtmisi tal plaanis pole. Ta lisas, et on valmis rohkem kommenteerima, kui naaseb Austraaliast tagasi Eestisse. Temale kuulub peale Bigbanki Jodler Invest OÜ, mille põhitegevus on investeerimine võlakirjadesse, väärtpaberitesse jms finantsvahenditesse.

Bigbanki kasum kasvas eelmisel aastal 47 protsenti, 17,2 miljoni euroni, tulud jäid üle-eelmise aastaga võrreldes samaks.

Hetkel kuum