Globaalses mõttes on OEG hind hea

19. märts 2018, 16:45
Avaron Asset Managementi fondijuht Valdur Jaht
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180319/NEWS/180319566/AR/0/AR-180319566.jpg

Olympic Entertainment Groupi aktsia ülevõtmishind võib olla praegust globaalset turgu vaadates heal tasemel, leiab Avaron Asset Management fondijuht Valdur Jaht.

Avaron Asset Managementi partner ja fondijuht Valdur Jaht ei leia, et OEG ülevõtmishind 1,9 eurot aktsia kohta oleks midagi enneolematut. "Kui enamusomanik selle hinna vastu võttis, siis järelikult oli OEG aktsia tema seisukohalt õiglaselt hinnatud," arvas ta.

Jaht kommenteeris, et kõrvalseisjal või väikeaktsionäril on keeruline hinnata, millised võisid olla tehingu puhul enamusaktsionäri motiivid. "Vaadates, millises turutsükli faasis me globaalselt oleme, võib hetke turuhind olla igati hea väljumistase," vaatles Jaht suuremat pilti.

Tormi oodata pole

Jaht ei usu, et OEG lahkumine Tallinna börsile midagi olulist tähendaks. "Kohalike investorite jaoks on kahjuks üks alternatiiv vähem, aga institutsionaalse välisraha jaoks on siinne turg mikroskoopiline ja illikviidne igal juhul," kommenteeris ta. Jaht lisas, et lühiajaliselt võib OEGst vabanev raha tekitada kerge ostusurve muudes nimedes, kui sellele hakatakse otsima uut väljundit.

Avaron OEGd ei kata, kuna nad järgivad ÜRO vastutustundliku investeerimise põhimõtteid ning selle sektori ettevõtteid ei finantseeri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. March 2018, 16:25

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing