Äripäev • 19. märts 2018 kell 8:30

LHV avab täna Londonis kontori

LHV panga Londoni filiaali juht Andres Kitter  Foto: Eiko Kink

Täna õhtul avab LHV pank Suurbritannia filiaali, ujudes panga Londoni filiaali juhi Andres Kitteri sõnul teadlikult vastuvoolu, teatas ettevõte.

„On tõsi, et Brexiti valguses mõtleb nii mõnigi pank täna Londonist taandumisele, kuid meie ujume teadlikult vastuvoolu. Londonist on kujunenud olulisemaid finantskeskusi, kus on esindatud finantstehnoloogia ettevõtted nii Euroopast kui ka mujalt maailmast. Fintech-ettevõtete pilgud on endiselt suunatud just finantskeskuse Londoni poole ja nii ka meil,“ kommenteeris Kitter.

Kuigi LHV filiaal Londonis täna avatakse, on töö selle käivitamisega veel pooleli, teatas pank. Finantsvahendajatele teenuse pakkumiseni Londonis on LHV-l plaanis jõuda selle aasta lõpuks. Kitteri sõnul ei plaani LHV Londoni kontoris hakata teenindama erakliente või tavaettevõtteid, küll aga just finantsvahendajaid.

„Oma avatud suhtumisega oleme finantssektori uuendajatele oluline partner ehk nende ühenduskoht panganduse infrastruktuuriga. Kui paljud suurpangad vaatavad uue põlvkonna finantsvahendajatele ülevalt alla, sageli vaevumata nende plaanidesse süveneda, siis LHV tervitab iga uut tegijat ja mõtleb kaasa, kuidas finantsvahendajad oma sisukad ideed ellu saaksid viia,“ kommenteeris Andres Kitter.

LHV-l on finantsvahendajate ärisuuna kliente üle 30, nendest nii mõnigi fintech-valdkonna teerajaja, nagu Transferwise või Coinbase.

Ühendkuningriigi filiaal võimaldab LHV Pangal liituda naelamaksete süsteemidega ning pakkuda tulevikus finantsvahendajatele reaalajas nii euro- kui ka naelamaksete teenust. LHV Pank on juba euromaksete süsteemi otseliige ja reaalajas toimuma hakkavate euromaksete töörühma liige.

LHV filiaali pidulik avamine on osa Innovate Finance Global Summit 2018 konverentsist ja leiab aset Grocers’ Hallis Londoni panganduskeskuse südames, teatas pank. Korraldataval paneeldiskussioonil teemal „Kas globaalsed suurlinnad võtavad riikide üle võimu?“ saavad Sten Tamkivi juhtimisel sõna Toomas Hendrik Ilves, Peter Vesterbacka ja Mark Yeandle, kes on üks Globaalse finantskeskuste indeksi väljatöötajatest ja autoritest.

Hetkel kuum