Äripäev • 3. aprill 2018 kell 5:54

Pakivedajal rõõmustav käibe kasv

DPD Eesti tegevjuht Rainer Rohtla.  Foto: Andras Kralla

DPD Eesti möödunud aasta käive tõusis 11 protsenti, 20,6 miljoni euroni, ning kokku käideldi Eestis 3,75 miljonit pakki, teatas ettevõte.

DPD Eesti ASi tegevjuht Rainer Rohtla märkis, et peab aastat võrdlemisi edukaks, kuigi sektorile oli aasta rohkete väljakutsetega. „Vedajatele peale pandud teekasutustasu ning suurenenud kütuseaktsiis mõjutavad Eesti ettevõtjaid tugevalt, lisaks on põletav teema tööjõukulude kiire kasv ning probleem, kust leida töökäsi,“ selgitas Rohtla. Tema sõnul toimetas nende ettevõte Eesti pick-up-pakiautomaatide ja pakipoodide võrgustiku kaudu klientideni pea 80 protsenti rohkem pakke kui aasta varem.

Kui DPD Eesti möödunud aasta käive oli 20,6 miljonit eurot, siis DPD Läti äriüksuse DPD Latvija SIA käive oli 15,6 ja DPD Leedu haru UAB DPD Lietuva oma 27,2 miljonit eurot. 

Kogu DPD grupi käive ulatus eelmisel aastal 6,8 miljardi euroni ning üle maailma toimetati sihtkohta ligi 1,2 miljardit saadetist.

DPD Eesti pakub ligi 200 kulleriga postiteenust Eestis ning annab tööd 127 inimesele. Eestis on ettevõttel ligi 120 pick-up-punkti, millest 24 on automaadid, kaheksa pakirobotid ning ülejäänu pakipoed.

Hetkel kuum