Äripäev • 9. aprill 2018 kell 5:08

Ungari valimised võitis Orbani erakond

peaminister Viktor Orban Võitis valimised.  Foto: Reuters/Scanpix

Ungari parlamendivalimisi on võitmas peaminister Viktor Orbani rahvuslik erakond Fidesz 48,81 toetusprotsendiga, teatas ööl vastu esmaspäeva keskvalimiskomisjon, kui kokku oli loetud rohkem kui 98 protsenti häältest.

Paremäärmuslik erakond Jobbik on kogumas 19,67 protsenti häältest ja vasaktsentristlikud sotsialistid 12,42 protsenti, vahendas ERRi uudisteportaal.

Valimisosalus küündis viimastel andmetel 69,26 protsendini.

Orban kuulutas ööl vastu esmaspäeva oma erakonna "ajaloolist võitu" parlamendivalimistel. "Ungarlased said selle ajaloolise võiduga võimaluse kaitsta ennast ja kaitsta Ungarit," ütles Orban võidukõnes toetajatele.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Hetkel kuum