Indrek Mäe • 14. aprill 2018
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Venemaa sõjajõud Douma linna lähistel 12. aprillil
Venemaa sõjajõud Douma linna lähistel 12. aprillil  Foto: SIPA/Reuters

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse juht Sven Sakkovi sõnul pole liialdus öelda, et maailm on uuesti külmas sõjas ning esmast Venemaa vastusammu näeb ta pigem Ukrainas

„Asju tuleb vaadata kompleksselt, Venemaa on kasutanud keemiarelva ka Suurbritannias Salisbury’s,“ kirjeldas Sakkov Äripäevale laiemat pilti. „Selle kõige taustal pole liialdus öelda, et oleme uuesti külmas sõjas – olukord on väga pinev ja ka Eesti peab olema väga tähelepanelik,“ rõhutas ta.

Rünnak oli proportsionaalne

Sakkovi hinnangul oli aga USA, Suurbritannia ja Prantsusmaa õhurünnak Süüria pihta proportsionaalne. „Löögi mahtu vaadates oli see tomahawk tüüpi rakettide arvu poolest eelmise aasta aprilliga võrreldes kaks korda suurem,“ rääkis ta. „Kui eelmine kord aru ei saadud, siis tulebki tugevam märk maha panna ning anda signaal, et keemiarelvade kasutamine on täiesti lubamatu,“ selgitas ta.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt