Kaljulaid: häirib Mäggi üleolev suhtumine koduvägivalda

02. mai 2018, 13:30
Janek Mäggi
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180502/NEWS/180509963/AR/0/AR-180509963.jpg

President Kersti Kaljulaid vabastas täna ametist tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski ning riigihaldusministri Jaak Aabi ning nimetas nende asemel uuteks ministriteks Riina Sikkuti ja Janek Mäggi.

Mäggit riigihalduse ministriks nimetades ütles Kaljulaid, et teda isiklikult häirib tõsiselt Mäggi üleolev suhtumine koduvägivalla vastasesse võitlusesse. „Kuid need väljaütlemised ei ole ohuks meie põhiseaduslikule korrale, mistõttu nimetan mõlemad ministrid täna ametisse,“ ütles president.

Kaljulaid märkis, et tema hinnangul ei ole valitsuse liikme ja huviärist kasusaaja rollid ühildatavad. „Poliitiline mõjutustegevus ja üleminek sealt poliitikasse ja ka tagasi ei ole Eesti õigusruumis veel reguleeritud. Aga see ei tähenda, et see oleks vaid formaalne küsimus. See on riigivalitsemise aususe, avatuse ja läbipaistvuse küsimus. Ka hr Mäggi lubas, et pärast ministriameti lõppu ta poliitilise lobbyga teatud perioodi jooksul ei tegele,“ ütles Kaljulaid.

„Eesti poliitika vajab häid spetsialiste ja oma ala tundvaid võimekaid inimesi ning soovin uuele töö- ja terviseministrile edu tema ametis,“ ütles Kaljulaid Riina Sikkutit ametisse nimetades.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2018, 13:36

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing