O'Leary: toome siia 2 miljonit reisijat aastas

Ryani juht Michael O'leary täna Pärnus.  Foto: Urmas Kamdron

Pärnu Juhtimiskonverentsil esinenud Iiri lennundusärimehe Michael O'Leary sõnul peaks eesmärk olema tuua siia ühe aastaga 2 miljonit reisijat ja see on saavutatav.

Michael O'Leary osaleb esinejana täna ja homme Pärnus toimuval juhtimiskonverentsil. Veel esinevad näiteks TransferWise'i asutaja ja juht Taavet Hinrikus, notar Priidu Pärna, KIA autodisainer Björn Koop, Tallinna-Helsingi tunneli eestevedaja Peter Vesterbacka, kunstiteadlane Linnar Priimägi ja paljud teised. Äripäeva vahendab uudiseid ürituselt veebis täna ja homme.

O'Leary kinnitas, et Eestis ja e-Eestis käib liiga vähe inimesi ja süüdi on selles see, et me ise ei reklaami ennast piisavalt. Kaks miljonit reisijat aastas oleks tema sõnul viisakas eesmärk ja see oleks Iiri mudelit kopeerides ka saavutatav.

Eestisse tuli O'Leary enda sõnul Euroopa Liidu Euroopa Komisjoni transpordi peadirektori Henrik Hololei mahitusel (kellel omakorda palus O'Learyt korduvalt siia kutsuda Äripäev - toim). "Mind ei kutsutud siia, mind ajas siia Henrik Hololei, kes on ainus eestlane, keda ma tean ja kellest pean ka väga lugu. Ta on juba mitu aastat rääkinud, et peaksin siia tulema. Arvasin, et tulen konverentsile Tallinnasse, 20 minuti kaugusele lennujaamast, aga tuli välja, et tuleb poolteist tundi Pärnusse sõita. Kui see kõrvale jätta, tuli välja, et Eesti on siiski fantastiline maa, nagu Vahemeremaa!"

 

Juba 24 aastat maailma juhtivat odavlennufirmat Ryanair juhtinud O'Learyt teatakse kui ekstravagantset ja suure suuga halastamatut kulukärpijat. Pärnu juhtimiskonverentsil seisis ta esimest korda Eesti juhtide ees ja rääkis, et tahab domineerida Euroopa lennundust, seejärel maailma lennundust ja siis minna Elon Muski kallale ja domineerida galaktikatevahelist lennuruumi.

O'Leary sõnul Ryanair teinud revolutsiooni selles, mida tähendab odavlend ja hea teenindus. Tänavu tahetakse Eestis kasvada 30%. “Oleme majanduse ja tursimi mootor kõrvalistes kohtades nagu Iirimaa ja Baltimaad,” sõnas ta. Kui mullu oli siinne lendude täpsuse tase 88%, siis saavutada tahetakse rohkem, kuid süüdi selles on kohalike lennundustöötajate puudus. "Tahame madalamaid lennujaamatasusid kasvule vastutasuks ja saame siis omakorda pakkuda väiksemaid hindu oma klientidele," segitas ta ärimudelit.

Loe pikka eksklusiivintervjuud täna hommikul O'Learyga siit.

Hetkel kuum