Artikkel
Pärnu Juhtimiskonverents 2018
 • Kuula

  O'Leary: toome siia 2 miljonit reisijat aastas

  Ryani juht Michael O'leary täna Pärnus.Foto: Urmas Kamdron

  Pärnu Juhtimiskonverentsil esinenud Iiri lennundusärimehe Michael O'Leary sõnul peaks eesmärk olema tuua siia ühe aastaga 2 miljonit reisijat ja see on saavutatav.

  Michael O'Leary osaleb esinejana täna ja homme Pärnus toimuval juhtimiskonverentsil. Veel esinevad näiteks TransferWise'i asutaja ja juht Taavet Hinrikus, notar Priidu Pärna, KIA autodisainer Björn Koop, Tallinna-Helsingi tunneli eestevedaja Peter Vesterbacka, kunstiteadlane Linnar Priimägi ja paljud teised. Äripäeva vahendab uudiseid ürituselt veebis täna ja homme.

  O'Leary kinnitas, et Eestis ja e-Eestis käib liiga vähe inimesi ja süüdi on selles see, et me ise ei reklaami ennast piisavalt. Kaks miljonit reisijat aastas oleks tema sõnul viisakas eesmärk ja see oleks Iiri mudelit kopeerides ka saavutatav.
  Eestisse tuli O'Leary enda sõnul Euroopa Liidu Euroopa Komisjoni transpordi peadirektori Henrik Hololei mahitusel (kellel omakorda palus O'Learyt korduvalt siia kutsuda Äripäev - toim). "Mind ei kutsutud siia, mind ajas siia Henrik Hololei, kes on ainus eestlane, keda ma tean ja kellest pean ka väga lugu. Ta on juba mitu aastat rääkinud, et peaksin siia tulema. Arvasin, et tulen konverentsile Tallinnasse, 20 minuti kaugusele lennujaamast, aga tuli välja, et tuleb poolteist tundi Pärnusse sõita. Kui see kõrvale jätta, tuli välja, et Eesti on siiski fantastiline maa, nagu Vahemeremaa!"
   
  Juba 24 aastat maailma juhtivat odavlennufirmat Ryanair juhtinud O'Learyt teatakse kui ekstravagantset ja suure suuga halastamatut kulukärpijat. Pärnu juhtimiskonverentsil seisis ta esimest korda Eesti juhtide ees ja rääkis, et tahab domineerida Euroopa lennundust, seejärel maailma lennundust ja siis minna Elon Muski kallale ja domineerida galaktikatevahelist lennuruumi.
  O'Leary sõnul Ryanair teinud revolutsiooni selles, mida tähendab odavlend ja hea teenindus. Tänavu tahetakse Eestis kasvada 30%. “Oleme majanduse ja tursimi mootor kõrvalistes kohtades nagu Iirimaa ja Baltimaad,” sõnas ta. Kui mullu oli siinne lendude täpsuse tase 88%, siis saavutada tahetakse rohkem, kuid süüdi selles on kohalike lennundustöötajate puudus. "Tahame madalamaid lennujaamatasusid kasvule vastutasuks ja saame siis omakorda pakkuda väiksemaid hindu oma klientidele," segitas ta ärimudelit.
  Loe pikka eksklusiivintervjuud täna hommikul O'Learyga siit.
  • Kuula
  • 17.05.2018
  KIIRUS:
  O'Leary: toome siia 2 miljonit reisijat aastas
Seotud lood

Avo Blankin: Saaremaa püsiühendus ja Rail Baltic võiks olla kaks ühes projekt
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Aasta algas võimsalt! Jaanuariga teenisin tagasi 17 000 eurot
Kui eelmise aasta lõpetasin ma 94 000 euro kaotamisega, siis selle aasta esimene kuu on minu investeeringute vastu olnud natukene heldem ja osa rahast tagasi andnud.
Kui eelmise aasta lõpetasin ma 94 000 euro kaotamisega, siis selle aasta esimene kuu on minu investeeringute vastu olnud natukene heldem ja osa rahast tagasi andnud.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Riigikohus: prokuratuur peab ajakirjanikele trahvi taotlemist usutavalt põhjendama Prokuratuur: meile jäi õigus otsustada avaldamise üle
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.
Eesti Ekspressi ajakirjanikud pääsevad prokuratuuri trahvist, mis neile määrati Swedbanki uurimisest kirjutatud loo eest.

Olulisemad uudised

Raske aasta laenu-ühistutele: hoiused vähenesid 13%
Möödunud aastal suure pankrotiskandaali läbi elanud hoiu-laenuühistutel pole ette näidata kaotustele võrdväärset kasvu: kukkunud on nii laenuportfell kui ka hoiused.
Möödunud aastal suure pankrotiskandaali läbi elanud hoiu-laenuühistutel pole ette näidata kaotustele võrdväärset kasvu: kukkunud on nii laenuportfell kui ka hoiused.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.