Jaga lugu:
Investor
Ainult tellijale

Ryanairil taas häda kaelas

Kui kokkulepet ei tule, võivad uued streigid tabada Ryanairi juba augustis - kõige magusamal eurooplaste puhkuseperioodil.
Kui kokkulepet ei tule, võivad uued streigid tabada Ryanairi juba augustis - kõige magusamal eurooplaste puhkuseperioodil.  Foto: EPA

Hea, et mul puhkuseplaanid suve lõppu jäänud pole – tont teab, kas Ryanairi lennuk uute streigiähvarduste tõttu üldse maast lahti saabki.

Ryanair sai äsja kinnituse, et maailma õhutranspordi statistikaameti järgi on ta jätkuvalt Euroopa kõige populaarsem lennukompanii. Möödunud aastal veeti piloodinappusest ja tuhandetest tühistatud lendudest hoolimata 128 miljonit reisijat. Teisele kohale tulnud Easyjet ei pääsenud 77 miljoni reisijaga ligilähedalegi.

Tänavu tahab kontserni juht Michael O´Leary teha uue rekordi ja lennutada 139 miljonit reisijat. See mulle investorina meeldib, ehk saab aktsia taas hoo sisse. Aga piltlikult öeldes seisavad maandumisrajal piloodid, kes mu lootusi torpedeerida võivad. Veel ma ei muretse.

Kuigi Ryanair on öelnud, et arvestab nüüd ametühingute kui partneritega ning lubab nad nii-öelda läbirääkimislaua taha, siis mõnes riigis on kokkulepped rasked sündima ning Saksamaa piloodid ähvardavad juba uute streikidega. Täpsemalt lubab alates augustis streikidega algust teha ametiühing Vereinigung Cockpit, mis leiab, et nemad tahavad samu tingimusi, mida teine Saksa lennufirma TUIFly oma pilootidele pakub. Ametiühingu esindaja ütles Reutersile, et nad on andnud Ryanairile pool aastat aega läbirääkimiste pidamiseks. Veel on Ryanairil aega juulini, siis langetatakse streigiotsus.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt