• Jaga lugu:

  Est-For: investorid on nördinud

  Est-For Investi juhid Margus Kohava (vasakul) ja Aadu PolliFoto: Andras Kralla

  Valitsus otsustas lõpetada Est-For Investi kavandatava tselluloositehase riigi eriplaneeringu menetlemise. Est-Fori juhi Margus Kohava sõnul ei ole tänaste teadmiste juures investoritel huvi tehast mujale rajada, kuid nende lõplik seisukoht selgub juuli alguses.

  „Ega mul palju kommenteerida ei olegi, kuulasin just valitsuse pressikonverentsi… eks me ootame riigihalduse ministrilt lähemaid selgitusi ja kohtumist, kuidas lõpetamise protsess välja nägema hakkab,“ ütles ta. Kohava sõnul on Est-Foril plaanis juuli alguses kohtuda investoritega, kellega siis olukorda arutatakse. „Eks nad siis otsusta, kuidas edasi tegutseda, kui üldse,“ lisas ta. Praegu ei ole veel teada, millal ministriga kohtutakse, ent Kohava usub, et varsti võtab riigihalduse minister nendega ühendust.
  Peaminister lubas Est-For Investi juhtidega läbi rääkida, kas on võimalik leida paindlikkust nende plaanides, peamiselt asukoha suhtes. Kohava sõnul on aga investorite tänane seisukoht siiamaani olnud, et nad on huvitatud tehase võimaliku rajamise uurimisest vaid ühes asukohas. „Tänase teadmise juures ma ütleks, et alternatiivi pole, kuid ootame juuli alguse kohtumise ära,“ ütles ta. „Investorid vaatavad uuele olukorrale otsa ja teevad siis oma otsuse.
  Küsimuse peale, kas valitsuse otsus tekitab ka nördimust või oli see etteaimatav, vastas Kohava, et pigem siiski etteaimatav. „Investorite poolelt on kindlasti nördimust,“ ütles ta. Kohava märkis, et Est-For saab samas ka valitsuse olukorrast aru – valimised on ukse ees ja kodanike poolt oli surve eriplaneering lõpetada suur. „Näeme ju isegi, et Tartumaal on olukord ärev ja kindlasti pole ka meil soovi sellist olukorda tekitada või lasta sel jätkuda,“ ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Rakverre hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane peab ka hambakliinik
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.