Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Karilaid Danskest: ametkonnad vahetasid infot aeglaselt

Riigikogu õiguskomisjoni juht, keskerakondlane Jaanus Karilaid tunnistas täna, et info Danske rahapesu kohta ei liikunud piisavalt hästi.

Riigikogu õiguskomisjoni juht Jaanus Karilaid.
Riigikogu õiguskomisjoni juht Jaanus Karilaid.  Foto: Andres Haabu

Karilaiu sõnul võtsid ametkonnad vähemalt retoorikas tänasel erakorralisel istungil Danske rahapesu arutades vastutuse. “Riigiprokuratuur tunnistas, et infovahetus võinuks ametkondade vahel parem olla. See on tegelikult väga oluline, et ametkonna enesekriitika on olemas, et asju paremini teha,” rääkis Karilaid, viidates rahapesu andmebüroole, finantsinspektsioonile, ministeeriumidele ja prokuratuurile.

Peaprokurör Lavly Perling kostis, et tegu on tagantjärele tarkusega. “Kindlasti on kohti, kus koostöö võiks olla parem ja info liikumine kiirem, aga ma ka rõhutasin: oleme juba enne tänast istungit möönnud, et teatud situatsioonides peab info asutuste vahel kiiremini liikuma.”

Vähe inimesi

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt