Äripäev • 13. august 2018 kell 8:14

Kunstiakadeemia kolib uude majja

Eesti Kunstiakadeemia uus hoone avatakse augusti lõpus.  Foto: Tõnu Tunnel, EKA

Eesti Kunstiakadeemia avab augusti lõpus Põhja-Tallinnas uue maja, mis on avamispäeval, 27. augustil avatud ka linnarahvale.

Kunstiakadeemia rektor Mart Kalm ütles pressiteate vahendusel, et avamispäeval saab tutvuda maja arhitektuuri ja autoritega, uute töökodade, stuudiote ja õpperuumidega.

Avamispäeva pidulikul aktusel kõnelevad Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, ministrid Mailis Reps ja Indrek Saar, Tallinna linnapea ja EKA kuratooriumi liige Taavi Aas, KUU arhitektide esindajana Eik Hermann ja EKA vilistlasest emeriitprofessor Leonhard Lapin.

Üle kümne aasta tagasi lootis EKA uue maja rajada oma ajaloolisele krundile Tartu maanteel, kuid paljude takistuste tõttu muudeti plaane ning hoone ehitati Kalamaja ja vanalinna piirile Põhja-Tallinna.

Hetkel kuum