Äripäev • 18. september 2018 kell 11:33
Parvlaevaliiklus saarte ja mandri vahel.  Foto: TS Laevad

Saarte kaubaveod on hüppeliselt suurenenud

Suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust teenindav TS Laevad vedas sel aastal kaheksa kuuga Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liinil 166 900 veokit, mida on 14 protsenti enam kui mullu samal ajal.

„See aasta on igati rekordiline olnud – seda nii reisijate arvu kui ka kaubavedude poolest. Eriti tugevat ja järjepidevat kasvu on näidanud Hiiumaa liin,“ ütles TS Laevade juhatuse esimees Jaak Kaabel.

Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad teatas, et Rohuküla-Heltermaa liinil veeti 43 300 veokit ja haagist, mida on 25 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil. Augustis kasvasid kaubaveod Hiiumaa ja mandri vahel 39 protsenti, 7600 veoki ja haagiseni. „Kui laoks Tiiu ja Leigeri ainult veokeid täis, saaks öelda, et iga kolmas reis Hiiumaa liinil on olnud ainult kaubaveoks,” lisas Kaabel.

Virtsu-Kuivastu liinil liikus kaheksa kuuga 123 600 veokit ja haagist, võrreldes mullu sama perioodiga on seda 10 protsenti rohkem. Augustis kasvas kaubavedu liinil 16 protsenti, 19 300 veokini.

Suursaarte ja mandri vahel liikus kaheksa kuuga kokku 704 400 sõidukit, seal hulgas sõiduautod, bussid, jalg- ja mootorrattad. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on seda neli protsenti rohkem.

TS Laevad teenindas kaheksa kuu kokkuvõttes 1,67 miljonit reisijat ehk 37 400 inimest ehk 2 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil.

Hetkel kuum