• Jaga lugu:

  Anvelt: poliitikud ei tohi lasta ametnikel endale pähe istuda

  Ida-Virumaad külastanud sotsiaaldemokraadist siseminister Andres Anvelt ütles Põhjarannikule, et ametnikkond on Eestis mõjus, aga poliitikud ei tohi lasta neil endale lihtsalt pähe istuda.

  "Neil on liiga kaua lastud seda teha. Tavaliselt on nii, et kui minister läheb ministeeriumisse, siis esimese paari nädala jooksul selgub, kes kellele pähe istub," rääkis ta intervjuus.
  Põhjaranniku küsimus puudutas ideed kolida kuni tuhat riiklikku töökohta Tallinnast Ida-Virumaale. Sisekaitseakadeemia kolimisplaani puhul oli lehe hinnangul näha, kuidas ametnikkond nurjas poliitikute ettevõtmise ja ka praegu on näha, kuidas vanglatööstuse kolimise vastu käib sõda.
  Anvelt ütles, et Sisekaitseakadeemia kolimise puhul see päris nii ei olnud, et ametnikkond nurjas. "Lihtsalt see summa oli liiga suur − kogu sisekaitseakadeemia ületoomine oleks läinud maksma kuni 70 miljonit eurot. Kuigi kindlasti töötas ka ametnikkond sellele vastu," rääkis ta.
  Anvelti haldusalas on plaanis Ida-Virumaale tuua menetluskeskus, mis vormistab kiiruskaamerate fikseeritud rikkumiste eest trahve. "Praegu on asi sobivate ruumide leidmise taga. Aga ma olen ka öelnud, et võib-olla ei ole selline vägivaldne töökohtade üleviimine kõige parem mõte. Mina näen palju suuremat efektiivsust selles, et konkursside korraldamisel näiteks ministeeriumisse tööle võtmisel ei peaks olema tingimus, et töökoht asub Tallinnas. Palju töid on tänapäeval võimalik teha kaugtööna," rääkis ta intervjuust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.