Jaanus Vogelberg • 9. oktoober 2018 kell 6:16

Utilitase ümber tiirutavad kosilased

Kristjan Rahu Äriplaani konverentsil.  Foto: Eiko Kink

Turul liiguvad kuuldused, et investorid tunnevad huvi soojafirma Utilitas osaluse omandamise vastu, kirjutab Postimees. Suuromanik Kristjan Rahu kinnitas, et tema poole on pöördutud, aga maksimaalselt võiks rääkida vähemusosaluse müügist ning ettevõtte kontrollpakett jääks igal juhul tema kätte.

Ühte anonüümset võimalikku ostjat esindab Ellex Raidla partner Sven Papp, kes rääkis, et leidub ka teisi kosilasi. Papp hindas, et juhul kui Utilitas tervenisti maha müüdaks, jääks tehingu hind umbes samasse suurusjärku, mille eest ostetakse taastuvenergiaettevõte Nelja Energia.

Investeerimisfirma Redgate Capital partner Aare Tammemäe pakkus, et hind võib jääda 300–400 miljoni kanti.

Kolmandas kvartalis tootis Utilitas 150 000 MWh soojus- ja 95 000 MWh elektrienergiat, millest 95 protsenti toodeti taastuvkütusest. Ettevõte investeerib sel aastal kaugküttesüsteemidesse 50 miljonit eurot. Käimas on Tallinna Mustamäe tootmiskompleksi rekonstrueerimine, kus kaasajastatakse olemasolev katlamaja ning ehitatakse taastuvkütustest elektrit ja soojust tootev koostootmisjaam.

Hetkel kuum