Jaanus Vogelberg • 11 oktoober 2018
Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Luminor emiteeris 350 miljoni euro eest võlakirju

Luminor pank
Luminor pank  Foto: Andras Kralla

Luminor emiteeris eile keskmise tähtajaga võlakirjaprogrammi (MTN) raames esmakordselt 350 miljoni euro väärtuses kolmeaastase tähtajaga tagamata võlakirju. Võlakirjad noteeritakse Iiri väärtpaberibörsil.

Baltikumi, Põhjamaade, Ühendkuningriigi, Saksamaa, Prantsusmaa ja Poola investoritega septembris peetud kohtumiste tulemusena viis Luminor Pank AS eile läbi eduka võlakirjaemissiooni. Kokku märgiti võlakirju 400 miljoni euro ulatuses, mille tulemusel emiteeris Luminor lõplikult 350 miljoni euro väärtuses võlakirju.

Võlakirju märkisid institutsionaalsed investorid Baltikumist ja mujalt Euroopast, kokku 14 riigist. Rahvusvahelise reitinguagentuuri Moody’s eeldatav krediidireitingu võlakirjadele on Baa2 (stabiilne).

Võlakirjade emiteerija oli Luminor Bank AS Eestis, arvestades nii Luminori peatselt muutuvat omandistruktuuri kui ka käimasolevat piiriülest ühinemist, mille tulemusel saab 2019. aasta jaanuarist Eesti üksus grupi peakontoriks ning Läti ja Leedu üksused filiaalideks.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt