Äripäev • 16. november 2018 kell 12:10

Linnamäe ostab ETV vanu sarju näitavad telekanalid

Eesti Meedia lisas kaabellevi portfelli kaks tulevast retrokanalit  Foto: Fausto Capital

Ärimees Margus Linnamäe meediakontsern Eesti Meedia on ostnud enamusosaluse ettevõttes Eesti Audiovisuaalse Kultuuripärandi OÜ, mis arendab kaht arhiivimaterjalide näitamisel põhinevat telekanalit.

Eesti Meediale kuuluvad telekanalid Kanal 2, Kanal 11, Kanal 12 ja MyHits. Koondumise peamine põhjus on Eesti Meedia soov tuua turule ERRi arhiivil põhinevad kvaliteetsed telesarja- ja filmikanalid (Eesti Kanal ja Eesti Kanal +), mis laiendaksid tema poolt opereeritavate spetsialiseeritud telekanalite valikut, seisab konkurentsiametile saadetud teatises.

Eesti Audiovisuaalse Kultuuripärandi OÜ on käivitusfaasis ja kavandatav majandustegevus on spetsialiseeritud telekanalite (Eesti Kanal ja Eesti Kanal +) pidamine, mis näidatava sisu alusel liigituvad mõlemad nn retrokanaliks.

Retrokanalite osanikud RHC OÜ, Wavelength OÜ ja Xpert Media OÜ müüsid Eesti Meediale 67protsendilise osaluse.

Hetkel kuum